Cu turma

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Hai să vă dau un sfat: nu mai intrați în panică deoarece mai mulți elevi au picat bacalaureatul anul acesta. E normal să fie oameni care știu și care nu știu. Argumentul cu „pierdem un an” este o prostie totală. Peste 1000 de tineri care merg din Republica Moldova la liceu în România fac clasa a 9 din nou din cauza structurii diferite a claselor gimnaziale și liceale.

Să fim realiști: examenul nu a fost promovat deoarece juniorul a avut alte preocupări decât studiul. Dacă cineva dorește să urmeze o facultate, atunci va repeta examenele în sesiunea suplimentară sau la anul. Atunci rezultatele la bacalaureat vor fi mai bune. Învățați-i să fie perseverenți și să obțină ceea ce-și doresc. Pentru un tânăr este foarte binevenită o pauză după atâția ani intensivi de învățătură. Trebuie să-și organizeze gândurile și viața. Are un an în care poate munci undeva pentru a-și câștiga banii de facultate.

Știu că mulți sunt învățați să meargă cu turma. Cu turma la grădiniță, cu turma la școala primară, cu turma la gimnaziu și liceu. E bine că cel puțin la bacalaureat se face o triere. Dar nu cred că-și dorește nimeni după 12 ani de învățat o generație de .. continuare pe dancaranfil.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii