Cu cât mai rău, cu atât mai bine…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Pare a fi deviza deputaţilor comunişti, pentru care haosul din societate e la ordinea zilei. Condimentat cu proteste şi cu mituiri ale studenţilor (şi nu numai) pentru a participa la acestea, comuniştii îşi etalează adevărata lor faţadă.

Spectacolul regizat în ultimele zile, a culminat ieri în parlament, unde comuniştii au venit cu-n aberant proiect de demisii ale tuturor persoanelor implicate în cazurile BEM şi AIC. Poate că i-aş susţine, dacă aş fi sigur că noile persoane ar proceda altfel. Şi comuniştii sunt conştienţi de asta, dar asta e firea lor – să facă fum, mare fum…

Mi-a plăcut (paradoxal) replica lui Candu, evident pentru comunişti – Voi strigaţi sus şi tare că soluţia ar fi naţionalizarea… de ce nu aţi făcut naţionalizarea în cei opt ani de guvernare.

Asta e, n-au făcut-o şi nu o vor face, chiar dacă vor reveni la guvernare. Mai ales că, conform spuselor lui Arapu (ministrul finanţelor), „Legislaţia în vigoare nu permite posibilitatea de naţionalizare…”.

Un răspuns pe măsură l-au primit şi vizavi de Aeroportul Internaţional. Argumentele au fost că într-un an-doi acesta nu va mai putea face faţă fluxului de pasageri (personal aş fi preferat ca aeroportul să fie concesionat unor nemţi sau francezi).

Deci, comuniştii au cam clacat prin falsele lor cerinţe. Sunt sigur că aşa cum au fost desecretizate documente privind optimizarea şcolilor încă din 2004, întocmai vor apărea în curând şi alte documente pregătite de comunişti vizavi de privatizarea BEM şi a AIC.

Aşadar, comuniştii în disperarea lor de a reveni la guvernare, încearcă să speculeze orice “pas” al actualei guvernări.

P.S. Nu că aş da dreptate actualei guvernări, dar citeam undeva că în UE, statul nu este acţionar majoritar la nici o firmă.

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole