Criza financiară de la Jurnal TV: realitate sau diversiune?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Jurnal TV, așa-zisul bastion al libertății și ultima speranță a cetățeanului luptător pare să fi intrat în criză financiară, motiv pentru care urmează să-și schimbe sediul din luxosul Sky Tower. Despre acest lucru a anunțat azi bloggerul Eugen Luchianiuc. Tot Luchianiuc a scris pe facebook că că la JTV a avut loc o ședință în care cei din departamentul producție au fost informați despre faptul că nu li se vor prelungi contractele de muncă care expiră în această lună. Cei de la JTV deja își caută de lucru în altă parte.
 
Hmmm, să intrat brusc în criză oligahul Victor Țopa? Oare chiar protestele l-au săcătuit, ori e vorba de o nouă strategie de victimizare? Pentru că atenție, toate aceste mișcări au loc după ce pe rând, Andrei Năstase, apoi Anatol Durbală și Val Butnaru au fost la Țopa, în Germania.
 
Despre posibila diversiune a lui Țopa a observat zilele trecute internauta Ina Moroșan, care a menționat într-un comentariu că zilele trecute Constantin Cheianu a scris un status prin care întreba oamenii ce ar putea da și cât ar putea dona televiziunii Jurnal TV, pentru ca aceasta să poată emite în continuare. În scurt timp Cheianu ar fi șters statusul.
 
Scenariul diversiunii este destul de real și analizând logic, pare și a fi eficient. De exemplu, Jurnal TV va putea să se victimizeze precum că Plahotniuc a interzis tuturor agenților economici să-și plaseze reclamele la JTV. Chiar dacă e imposibil o astfel de comandă, lumea ar crede. Drept urmare, jurnaliștii Jurnal TV ar începe o caravană prin întreaga țară, de rând cu Andrei Năstase și alți membri ai partidului Platforma DA.
 
Acest scenariu a fost dezvoltat și de jurnalistul Gabriel Călin:
Angajații Jurnal TV ar putea porni o caravană prin țară, strângere de fonduri: Finanțatorul nostru Țopa nu mai are ruble și a zis să ne descurcăm cum putem și că suntem acum liberi și independenți. Putem exista doar pe donațiile voastre și vă rugăm să donați. ( aduceți-vă aminte cât a adunat DA – sume mizere de la cei 100000 de oameni, nici măcar câte un leu). După asta, tot Țopa donează ruble și cei de la Jurnal zic așa: oameni buni, vă mulțumim că ne susțineți asta e dovadă că suntem televiziune populară !!! Suntem doar în slujba voastră, noi nu avem alți stăpâni. Oamenii pun, ca de-obicei botul și înghit parjoala.
 
Eu cred că e foarte realist și ar putea să se întâmple. Țopa fiind în război cu Plahotniuc se pregătește de alegerile din 2018, ca și Plahotniuc. Deci este obligat să schimbe strategia, dacă vrea ca Platforma DA să acceadă în viitorul Parlament.

Comentarii