Corabia sistemului mafiot se scufundă, trebuie ajutată

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Voi fi mai scurt în acest articol.

Avem un stat capturat de interesele oligarhice și de clan, au investit un guvern cu încălcări de procedură cu grave abateri și fără să se acorde careva întrebări sau o elementară prezentare de program și miniștri în plenul parlamentului.

Au votat în pripă și contrar tuturor normelor, să facă cum vrea oligarhul și nu cum vrea poporul, popor care apropo s-a adunat în jurul parlamentului să protesteze contra crimei de uzurpare a puterii, popor pe care îl ignoră și îlscuipă puterea. Iată că au protestat un pic mai eficient și au spart cordoanele de poliție, au intrat în parlament tinerii dornici de libertate și a fost un lucrufoarte frumos.

Dacă se intră în parlament sau guvern, Nu ieșiți de acolo pînă nu își vor da demisia!

Nu poate să ne conducă un guvern de bandiți, votat cu încălcări grave, nu poate să ne conducă un guvern care a depus jurămîntul ca hoții în miez de noapte. Nu mai putem avea încredere într-un Timofti care nu mai este victimă sau participant lateral, este un complice și un bandit la fel ca ei cei care îi dictează moșneagului ce să facă.

Imediat au sărit televiziunile controlate de oligarh de au mințit de pagume de zeci de mii de euro făcute de protestatari. Nu mai ascultați minciunile astea! Ministrul de interne a declarat că nu s-au înregistrat pagube semnificative, poate o zgîrîetură pe perete dar asta nu e pagubă de care spune presa plătită.

Nu avem dreptul să ne oprim! Nu mai continuați cu ideea respectării legii și protestelor pașnice! Nu pot fi proteste legale și pașnice într-un stat mafiot! Ocupați clădirile oameni buni! Poliția fii cu poporul!

Acum nu merge vorba despre continuitatea or politică, toți înțeleg inclusiv și ei că este ultimul lor mandat. Întrebarea de acum este alta: le mai dăm încă 3 ani de jaf sistemic al poporului sau nu?

Cu toții de la mic la mare trebuie să ieșim la proteste și să ne luăm țara înapoi! Instituție după instituție minister după minister.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole