Contrabandişti, alcoolici şi ucigaşi

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Adeseori societatea se întreabă – de ce scriem numai de rău, numai chestii negative? Cum dragă societate să n-o facem, dacă acolo sus sunt numai contrabandişti, alcoolici şi, mai nou, ucigaşi.

Când vorbesc de contrabandişti, mă refer la Filat premierul, când amintesc de alcoolici, mă refer la Focşa ministrul, iar când oftez ucigaş, îl remarc pe Zubco procurorul, evident general.

Mi-aş dori enorm să scriu că uite în oraşul Orhei s-a deschis o întreprindere de creştere a iepurilor, că în raionul Ciocana (Chişinău) s-a inaugurat cel mai frumos parc de distracţii din Europa (fie şi de Sud-Est), că în sătucul Sadova s-au întors toţi locuitorii (din Italia), că în raionul Ungheni s-a deschis un azil pentru bătrâni, că 90 la sută din casele de copii au fost dotate cu mobilă şi tehnologie nouă, etc. Enorm mi-aş dori…

Dar, nu mi-e dat. Dimpotrivă, sărbătorile mi le condimentez cu omoruri, weekend-urile cu beţii, iar nopţile cu ţigări. De contrabandă.

Tremur la gândul că mâine aş putea scrie despre pedofili (violatori), drogaţi sau proxeneţi. La guvernare…

Doamne fereşte!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole