Congresul Platformei DA cu iz de satiră…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Partidul oligarhilor fugari Țopa, Platforma DA şi-a desfăşurat ieri lucrările în capitală. A organiza un congres este firesc pentru orice partid politic. Delegați, declarații, rezoluții etc. Recomand să citiți rezolutia adoptată de platformişti şi veți înțelege căt de absurde sunt sunt o bună parte din subiectele scrise la Frankfurt şi votate la Chişinău.

 

Platforma DA cere respectatea şi libertatea presei, dar în acelaşi timp liderii partidului în nenumărate ori au atacat jurnaliştii. Ei ne vorbesc despre faptul ca presa nu are acces liber la diferite evenimente dar ieri chiar ei au limitat accesul presei la congres. Oare asa poate acționa un partid ce se declară pro-european şi deschis pentru cetățeni? Ce a avut de ascuns de la popor cei ce declară că Platforma DA este a acestui popor?

 

Şi mai haios este faptul că Țopii, prin internediul Platformei DA cere să fie adoptată legea lustrației. Interesantă situație. Fratele mai mare a lui Andrei Năstase, Vasile Năstase jurnalist de pe vremea comunismului sovietic, cred ca are obiecții la capitolul dat. Cum un ex-securist ar putea accepta aceasta lege? Apropo nu doar Năstase. Analizați atent biografia liderilor Platformei DA şi conexiunile cu serviciile KGB-ste şi atunci cu siguranță veți înțelege că de fapt ei vor fi vizați în prevederile legii lustrației.

 

Aici apare întrebarea firească – Pentru cine se joaca teatrul Platformei DA? Congresul lor mai degraba miroase a circ. Satiră şi umor învăluie tot ce înconjoară platfoma şi liderii ei.

 

Ca acest fapt să fie şi mai convingător, mă refer la satiră, Țopii au organizat congresul partidului lor chiar în Teatrul Satirucus. Platforma DA şi satira, scena Satiricusului şi cea politică – Iată ce încurcă Țopii din Frankfurt şi gaşca lor din Chişinau. Dacă observați nici Năstase nu este prea încântat de ceea ce se petrece în jurul lui, dar nu are ce face. Naşs-o a comandat, el este obligat să joace, chiar şi pe scena Teatrului Satiricus.

 

– Vrei nu vrei, bea Andruşa agheazmă…

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole