Comunitatea tinerilor ruşi progresişti din Moldova susţine integrarea europeană a ţării noastre

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

 

Comunitatea Tinerilor Ruşi Progresişti din Moldova (CTRPM) susţine integrarea europeană a ţării noastre şi consideră că aderarea la Uniunea Europeană nu înseamnă o contrapunere dezvoltării relaţiilor cu statele din est, inclusiv Rusia. Liderii acestei asociaţii subliniază că viaţa cetăţenilor noştri, indiferent de etnie, se va îmbunătăţi considerabil doar odată cu apropierea de Uniunea Europeană. Într-o conferinţă de presă, şefii Comunităţii Tinerilor Ruşi Progresişti din Moldova au criticat încercarea unor partide de a scinda societatea moldovenească pe criterii etnice şi pe axa vest-est, precizând că statul trebuie să aibă grijă mai întâi de toate de bunăstarea propriilor cetăţeni şi de respectarea legislaţiei, a condiţiilor civilizate pentru business etc.

„Aderarea la un spaţiu în care normele de drept funcţionează, nivelul corupţiei este scăzut, iar calitatea vieţii este înaltă, adică la Uniunea Europeană, nu înseamnă întoarcerea spatelui statelor din CSI. Mai mult, Rusia are cel mai mare schimb comercial cu Uniunea Europeană, iar acum este în faza finală de negociere a liberalizării regimului de vize cu statele europene”, precizează tineretul rus progresist. Ei spun că este un fals faptul că ruşii din Moldova nu-şi doresc aderarea la Uniunea Europeană şi au prezentat mai multe cifre din ultimul Barometru de Opinie Publică. Potrivit rezultatelor acestui sondaj, peste 20 la sută din ruşii şi ucrainenii din Moldova ar vota pentru aderarea la Uniunea Europeană, iar numărul susţinătorilor integrării europene printre tineri este mult mai mare.

CTRPM este o asociaţie obştească din care fac parte câteva sute de tineri, în special studenţi de la facultăţile din ţară, dar şi din Occident. Asociaţia a fost înregistrată recent al ministerul Justiţiei şi are drept scop promovarea valorilor europene printre tinerii vorbitori de libmă rusă.

PS Textul este un pamflet, bazat, însă, pe fapte şi date reale. Cineva ar trebui să gândească să arate ţării că nu toţi vorbitorii de limbă rusă se opun integrării europene, aşa cum încearcă unii să ne convingă.

 

Comentarii