Comuniștii inițiază procedura privind demiterea Guvernului Leancă

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Comuniștii cer demisia Guvernului Leancă și asta din cauza ultimilor năzbîtii ale acestuia făcute la Banca de Economii din Moldova (BEM). Poate, într-o măsură oarecare ei au dreptate, dar mă întreb ce o să dea asta. După mine nimic, plus că oricît ei nu și-ar dori acest lucru, nu vor reuși, pentru că nu au voturile necesare, chiar dacă se va alătura fracțiunea PL împreună cu grupul Dodon. De asemenea, ideea cu demiteri de Guvern și organizare de alegeri anticipate este deja depășită pentru acest mandat.

Și, totuși. De ce deputații PCRM își doresc demiterea Guvernului, dar nu doar a persoanelor vizate în cazul BEM? Cred că demiterea Guvernului are o legătură directă cu o eventuală parafare al Acordul de Asociere dintre R. Moldova și Uniunea Europeană (UE). Iar, demiterea acestuia acum, garantat dă peste cap acest lucru. Probabil, Voronin anume asta își dorește. Plus, un eventual eșec în acest sens este și dorința Rusiei. Coincidență sau nu, dar mai degrabă ași crede că Voronin face aici jocul Moscovei. Plus, acesta a bătut din palme că vinificatorii moldoveni nu-și mai pot exporta vinurile pe piața rusească din cauza embargoului aplicat recent. Și, despre care se vorbește că anume comuniștii ar fi solicitat Rusiei aplicarea acestuia. Apoi, despre ce fel de integrare europeană mai vorbesc că-și doresc comuniștii, dacă acțiunile lor sînt contradictorii.

Observînd aceste lucruri, îmi pun întreabarea dacă mai este cineva de la conducere care vrea binele acestei țări. Opoziția comunistă acuză acțiunile Coaliției de guvernare, dar se observă că și ea nu-i mai brează.

Comuniștii vor demiterea Guvernului pentru că nu-i interesează parafarea Acordul de Asociere dintre R. Moldova și UE. Iar situația de la BEM, oricum trebuie clarificată.

Comentarii