Comuniștii, complici la „uzurpare”?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Comportamentul din ultimul timp al liderilor PCRM ne face să credem că în următoarea perioadă nu ne putem aștepta la scenarii radicale pe scena politică. Inconsecvența comuniștilor și dublele standarde la care se dedau, descoperă frica acestora de a depăși anumite limite care i-ar scoate din cadrul legal sau din procesul de luare a deciziile.

Dacă pe de o parte PCRM nu recunoaște legalitatea Parlamentului, mă întreb totuși, ce căutau deputații comuniști Inna Șupac, Sergiu Sârbu și Artur Reșetnikov? De ce acum câteva zile PCRM a înregistrat o moțiune de cenzură prin care cer demisia președintelui Parlamentului și a actualului cabinet de miniștri?  Oare prin participare la activitatea unui organ ilegal și ilegitim, PCRM nu devin și ei o parte a echipei “uzurpatorilor”?

Dacă prin mesajele lansate în public, comuniștii evocă ilegalitatea actualului legislativ, însă în acțiuni continuă să-i ofere legalitate și legitimitate deplină. Desigur, nu cred că e vorba de o schizofrenie, ci mai curând de un comportament destul de rațional și justificat, care ține de instinctul de autoconservare.

Discursurile revoluționare și amenințătoare, nu au un alt scop decât menținerea stării de “prudență partinică” și „mobilizare totală” care nu ar permite sciziuni în cadrul propriei mase electorale. PCRM are nevoie de o “revoluție continuă” și imaginară atât timp cât există pericolul migrării deputaților comuniști spre alte fracțiuni din Parlamentul Republicii Moldova sau a electoratului spre alte formațiuni politice extra-parlamentare. La moment, comuniștii nu luptă atât pentru putere, cât pentru propria sa supraviețuire. În cele din urmă, pentru a evita decesul politic, PCRM este condamnat să revină la lucrările actualului legislativ după ce energiile protestatare se vor consuma.

PS: Marți, 20 martie, 17.00, în incinta Centrului Academic Internațional „Mihai Eminescu” va avea loc a doua ședință a clubului ERANOS, care va avea ca invitat pe Cristian David, vicepreședintele Internaționalei Liberale.  Subiectul discuției: „National-liberalismul în contextul politicii de extindere a UE”. Sunt invitați toți doritorii.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Octavian Racu

Octavian Racu

-sociolog, jurnalist- Născut în municipiul Chişinău, Republica Moldova Telefon(-oane) Mobil: +373 79776454 E-mail(uri) octavianracu@yahoo.com, octavianracu@gmail.com Data naşterii 13 octombrie 1984 - 2008 – 2011 – redactor ...

Ultimele articole