Comuniştii au ştiut că vor fi refuzaţi de Biroul Politic al Parlamentului

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am urmărit atent acum câteva minute briefing-ul PCRM, difuzat în direct la Publika TV, şi prima concluzie ce mi-a venit este că PCRM a ştiut că le va fi refuzată intenţia de a convoca o şedinţă extraordinară a Parlamentului, în cadrul căreia să fie audiate autoritățile din domeniul securității statului, ca urmare a atacurilor raider din ultimul timp. Am ascultat atent declaraţiile juristului Sârbu şi colegului său de partid, Petrenco. Mi s-a creat impresia că a fost totul regizat din timp.

Deci, după părerea mea, iată care a fost tactica şi logica comuniştilor!:

1. După demersul PLDM, şi PCRM vrea să demonstreze că îi pasă de ţară şi cere convocarea şedinţei.
2. Demersul este semnat de 35 deputaţi comunişti, dintre care 12 semnături sunt în format electronic, pe internet.
3. Comuniştii ştiu că pentru înaintarea unui asemenea demers, semnăturile trimise pe internet nu pot fi considerate valabile, şi totuşi, înaintează demersul cu asemenea semnături.
4. Demersul le este refuzat cu votul unanim al BPP şi Partidul Comuniştilor se victimizează. Încă o ocazie de a arăta lumii întregi cine sunt hoţii, şi cine e victima.
5. Comuniştii mai au o ocazie să arate cu degetul spre AIE şi să-i acuze chiar de faptul că mebrii acesteia stau în spatele atacurilor raider, deoarece refuză convocarea şedinţei.

Toate acestea fiind spuse, PCRM, totuşi, evită să menţioneze faptul că 12 semnături nu sunt în original, ci trimise pe internet.

Şi încă o „presimţire” pentru viitor:
Ce se va întâmpla cu semnăturile în format electronic, acumulate pentru petiţia formulată de Publika TV, în care „se trimit” deputaţii la muncă? Dacă aceste semnături vor fi luate în considerare, PCRM va mai avea o ocazie să facă scandal.

Scopul comuniştilor nicidecum nu a fost convocarea în final a şedinţei. Li s-a refuzat. Asta şi au vrut! Deci, ce câştigă PCRM după înaintarea acestui demers?

a) Revenirea „în forţă” după vacanţă
b) Au învinuit AIE de organizarea atacurilor raider
c) S-au spălat pe mâini. Adică, cum mai poţi crede acum că PCRM a organizat atacurile, dacă tot ei cer o şedinţă la această temă şi li se refuză. Prea mult de explicat aici. Cei ce vor, mă vor înţelege. (Un fel de „Hoţul strigă „Hoţul!”)
d) Încă un argument pentru a fi respinsă petiţia Publika TV, sau cel puţin semnăturile în format electronic.

Şmecher, dar nu într-atât, încât să nu poată fi deconspirat!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii