Comuniștii, AIE și Soluția Unirii. Proclamatia CNU de la 24 ianuarie 1992

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Privesc urlaturile comunistilor care ies – recunoastem! – foarte uniti in strada, spre deosebire de componentele AIE, care de trei ani nu fac altceva decit sa se fenteze si sa se dribleze intre ele, mai si cochetind cu ortacii lui Voronin-Tkaciuk. Oamenii – romani deznationalizati si rusi – care se pling reporterilor de viata grea, spun un adevar. Dar au si ei o vina pentru ca au tot votat Stinga antiromaneasca. Pentru asta platesc dur cu o viata insuportabila. Sigur, printre protestatarii jalnici si insaraciti – tot de comunisti -, sunt si țoape îmbracate in blanuri, care nu par sa o duca atit de greu sau, mai exact, ar trebui sa isi imparta din bunuri cu cei pe care ii scot in strada azi, daca, atunci cind au guvernat, au stopat initiativa privata, reformele, schimbarea.

Semnificativ este că protestatarii spun ”Ei, guvernanții, vor ca să ne unim cu România”. Vedeți? Acesta este dedesubtul adevărat al manifestărilor comuniste din stradă, nu sărăcia menită să camufleze motivul pentru care coloana a cincea a Rusiei vrea să debarce AIE. AIE, care se teme să vorbească de Unire, care crede că nu trebuie vorbit de Unire – să nu-i zădărîm pe ruși, comuniști și separatiști… 20 de ani nu i-am zădărît. Și care e rezultatul? Zero. Iar alogenii neintegrați, asistați de sărmanii români deznaționalizați, alias moldovenii, se suie în capul românilor care știu că sunt români.  Fraților, deschideți ochii!

Publicam aici Solutia noastra. A oamenilor curajosi. Nu Solutia lui Dodon, ci Solutia Unirii, Solutia romaneasca. Parca vedem cum vor iesi din pestera din nou antiromanii si vor face spume la gura. Calmati-va, degeaba! O alta solutie pentru viata voastra nu exista.

Ii multumi dlui Mircea Druc pentru ca ne-a pus la dispozitie mai multe documente despre activitatea si pozitia Consiliului National al Unirii, format la sfirsitul anului 1991, intrunit la 24 ianuarie 1992 la Iasi. Noi trebuie si vom imprima continuitate acelui efort.

Ar fi, insa, minunat daca actuala guvernare nu s-ar mai amagi si ar intelege – nici peste 20 de ani nu ne asteapta UE cu asemenea nivel de guvernare cum au demonstrat-o si cei de dupa comunistii, pe care, iata, s-ar putea sa ii readuceti la putere – prin iresponsabilitatea si lipsa de solidaritate pe care le demonstrati zilnic. Daca, desigur, nu sunteti toti impreuna intr-un scenariu prorusesc…

Daca actuala guvernare sau macar unii de acolo ar spune adevarul – ca doar Unirea cu Romania ne poate salva de marasmul prorusesc multidimensional si coplesitor, suntem siguri ca lumea, presata si intimidata, adusa la conditia unui trai subuman, si-ar schimba viziunea si ar scapa de romanofobia care i-a stricat viata si timp de 20 de ani de la 1991 incoace.

PROCLAMAŢIA

de la Iaşi a

C O N S I L I U L U I   N A Ţ I O N A L   A L   U N I R I I

24 ianuarie 1992

Unul dintre idealurile pentru care a luptat poporul român în istoria sa milenară a fost realizarea unităţii naţional–statale. Aspiraţiile de unitate au fost prezente continuu în întreaga viaţă economică, politică şi culturală a naţiunii, avându-şi temeiul în vieţuirea neîntreruptă pe acelaşi teritoriu, în legăturile multiple şi neîntrerupte ce au existat de-a lungul secolelor între toate regiunile româneşti, în conştiinţa unităţii de origine, neam, limbă, de obiceiuri şi credinţă.

Crearea statului naţional unitar la 1918 a încununat un proces cu rădăcini adânci, ce şi-a găsit expresia supremă în unirea celor trei state româneşti la 1600, sub Mihai Bravul, şi la crearea statului român modern la 1859.

Dezmembrarea statului naţional român în 1940, prin aplicarea prevederilor Pactului Molotov-Ribentrop, a cauzat numeroase suferinţe poporului român. Lichidarea consecinţelor acestui act de violenţă asupra suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României poate avea loc doar prin realizarea voinţei întregului popor român de unitate şi independenţă naţională.

Întrunit în convenţie, Consiliul Naţional al Unirii adresează întregii naţiuni române în sfânta zi a Unirii prezenta proclamaţie:

– in baza dreptului popoarelor la autodeterminare şi unitate naţională,

– luând în consideraţie necesitatea restabilirii Statului Naţional Unitar Român în hotarele lui fireşti de la 1 Decembrie 1918, recunoscute prin tratate internaţionale,

– fiind conştienţi de oportunitatea momentului istoric favorabil lichidării consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop şi ale agresiunii sovietice asupra României, în urma cărora Basarabia, nordul Bucovinei şi ţinutul Herţa au fost desprinse din corpul ţării – act de violenţă ce a cauzat exodul a peste 800 000 de români, exterminarea şi deportarea în masă a românilor rămaşi sub ocupaţie sovietică, distrugerea sistematică a fiinţei naţionale, a credinţei creştine şi a conştiinţei de neam, precum şi implantarea de populaţie alogenă în teritoriile anexate în scopul dizolvării şi asimilării totale a elementului etnic românesc, stăpân dintotdeauna pe aceste pământuri,

– constatând urmările nefaste ale politicii colonialiste asupra resurselor şi a economiei acestor regiuni, soldate cu menţinerea Basarabiei şi a nordului Bucovinei într-o permanentă stare de subdezvoltare, reducându-se la condiţia de sursă de materii prime – situaţie ce a generat un nivel mediu de trai sub limita sărăciei -,

considerăm că naţiunea română are datoria sacră în faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor să înlăture nedreptatea istorică ce i s-a făcut printr-un act de voinţă naţională, care să reîntregească România în frontierele ei fireşti.

Numai o asemenea decizie asumată de către toată suflarea românească în deplină solidaritate prin depăşirea disensiunilor interne de orice natură, precum şi a complexului de inferioritate în raporturile cu statele vecine, poate apropia ziua reunificării Patriei. Numai astfel putem evita efectele dezastruoase asupra economiei şi a calităţii vieţii, dar şi pericolul unui conflict militar cu forţele antinaţionale din aceste teritorii.

Dezagregarea statului sovietic provoacă tendinţe periculoase de restaurare sub o altă mască a aceloraşi structuri imperiale, obligându-ne să adoptăm o decizie similară cu cea din 1918, adică ieşirea imediată a teritoriilor ocupate de sub influenţa vecinilor din est şi reaşezarea României în frontierele ei legitime.

Fiecare român trebuie să-şi găsească locul în Mişcarea Unionistă. Astăzi, la 130 de ani de la prima şedinţă a Parlamentului Principatelor Unite, care a avut loc la Bucureşti, în ziua de 24 ianuarie 1862, istoria face să fim reuniţi într-o şedinţă a parlamentarilor români de la Bucureşti şi Chişinău, sprijiniţi de toate forţele unioniste din toate teritoriile româneşti, pentru a împlini ceea ce vitregiile unui secol ne-au împiedicat să înfăptuim.

Noi nu sărbătorim îngroparea unui imperiu; ci învierea unei naţiuni, întrucât acest secol a demonstrat încă odată că Dumnezeu îşi face istoria sa cu oamenii prin naţiuni şi nu prin imperii.

Preceptul biblic de a-i face aproapelui ceea ce îţi doreşti ţie îl vom aplica faţă de conlocuitorii noştri de alte naţionalităţi.

Suntem convinşi că, prin realizarea dezideratului reîntregirii României în conformitate cu normele de drept internaţional, Ţara noastră va deveni un factor stabilizator în această zonă a Europei.

Aşa să ne ajute Dumnezeu.

Comentarii

Vitalia Pavlicenco

Vitalia Pavlicenco

Preşedintele PNL. Născută la 29 octombrie 1953, Grinăuţi-Bălţi, Republica Moldova Contacte: 069111682, 069119118, tel.german – +491605702646 Distincţii: Ordinul Naţional al Romaniei „Pentru Merit” în grad de Comandor Starea civilă: căsător...

Ultimele articole