Comunicatul Președintelui CMR: ”Prin poziția Guvernului Sandu, se încearcă minimalizarea tragediei noastre naționale”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Prin poziția exprimată de Maia Sandu, primul-ministru al Republicii Moldova, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la încheierea Pactului criminal hitleristo-comunist, prin care porțiuni întregi ale României au fost invadate și încorporate URSS, împreună cu populația aferentă, care a fost supusă unui genocid deliberat, se încearcă minimalizarea tragediei noastre naționale.

De aceea, în virtutea atribuțiilor stipulate în Statutul CMR, respectiv:
4.2.1. Atribuțiile Președintelui
(2) Preşedintele stabileşte strategia şi direcţiile de acțiune ale organizaţiei.
– constatând că există o profundă incompatibilitate a primului-ministru de la Chișinău față de principiile – atât ale Consiliului Mondial Român, în particular, cât și ale națiunii române profund afectate tocmai de Pactul Ribbentrop-Molotov;
– considerând că orice relație sugerată de așa-zisă apropiere a CMR de Maia Sandu și Guvernul pe care-l conduce devine, în acest moment ,dăunătoare prin încurajarea, chiar tacită, a unei asemenea politici de compromis, cu tentă colaboraționistă;
– în virtutea atribuțiilor ce-mi revin ca președinte, consider că CMR nu trebuie să întreprindă niciun pas în această direcție. inapropiată, neavenită și profund dăunătoare, care ar valida politica Guvernului Sandu.

Nu sunt împotriva unui dialog cu Chișinăul, din contra, dar trebuie înțeles că românii nu sunt datori să întindă mâna unui prim-ministru ce nu arată niciun fel de compasiune pentru compatrioții noștri care au suferit un proces deliberat de genocid, ca urmare a invaziei neprovocate a Moscovei, un prim-ministru care, practic, pune semnul egal între călăi și victime.

Maia Sandu și Guvernul său sunt datori să repare tragedia românească, care a separat națiunea noastră și a sfârtecat teritoriul Sfânt al României. Abia apoi pot să întindă mâna românilor pentru reconciliere națională, cerând iertare și luând măsuri pentru revenirea la starea naturală de națiune și țde ară reîntregită.

În același timp, fac un ultim apel partidelor românești și unioniste de la Chișinău să dea dovadă de înțelepciune, să renunțe la diferende și orgolii, pentru a crea alianța politică capabilă să devină partenerul credibil de dialog cu Bucureștiul și factorul de presiune politică pentru modificarea politicii greșite a Guvernului Sandu.

Și în acest sens, Consiliul Mondial Român invită partidele basarabene să participe la o masă rotundă în incinta Palatului Parlamentului în zilele de 7-8 Septembrie 2019

Mircea Popescu, Președinte CMR,
24 August 2019

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vitalia Pavlicenco

Vitalia Pavlicenco

Preşedintele PNL. Născută la 29 octombrie 1953, Grinăuţi-Bălţi, Republica Moldova Contacte: 069111682, 069119118, tel.german – +491605702646 Distincţii: Ordinul Naţional al Romaniei „Pentru Merit” în grad de Comandor Starea civilă: căsător...

Ultimele articole