COLABOREAZĂ, SAU NU, ANDREI NĂSTASE CU RUȘII

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

La începutul lunii mai, Andrei Năstase, președintele Partidului Demnitate și Adevăr, declara la emisiunea ”Cabinetul din Umbră”, că a solicitat oragnelor de drept din Federația Rusă informații referitoare la dosarul penal intentat pe numele liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Politicianul își anunța telespectatorii că autoritățile ruse i-au confirmat că Vladimir Plahotniuc are un dosar penal. De fapt, dosarul deschis pe numele președintelui democraților moldoveni și făcut public cu două zile înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova era o încercare a Ministerului rus de Interne de imixtiune în ecuația electorală dintre Prut și Nistru, în speranța că Plahotniuc nu va acumula suficiente voturi pentru a ajunge deputat. De aici.

La război electoral, ca la război electoral. Este dreptul lui Andrei Năstase să solicite organelor de drept din Federația Rusă informații despre președintele Partidului Democrat din Moldova – Năstase adună material pentru o probabilă, viitoare campanie electorală.

Este dreptul autorităților ruse să răspundă, sau nu, interpelărilor făcute de un cetățean străin, deputat al Parlamentului unei foste republici sovietice. Dacă o fac, înseamnă că au un interes.

Recent, deputatul PPDA, Octavian Țîcu, prezent la emisiunea „Puterea a Patra” de la televiziunea N4, a declarat că liderul formațiunii din care face parte, Andrei Năstase, ar fi fost citat de organele de drept din Rusia în dosarul deschis la Moscova pe numele lui Vlad Plahotniuc. De aici.

Solicitat de portalul on-line AGORA, să confirme ori să infirme această informație, Năstase a spus că nu a fost chemat să depună mărturii la Moscova și califică declarația colegului său drept o confuzie

Andrei Năstase minte. Autoritățile ruse l-au chemat chemat la Moscova pentru a depune mărturii în această cauză penală. Canalul de televiziune TV 8 a publicat un document al Ministerului de Interne adresat lui Năstase. Potrivit documentului obținut de TV8, anchetatorii cercetează tranzacții financiare dubioase din Federația Rusă pe conturile unor persoane nerezidente, inclusiv de la BC Moldindconbank din Republica Moldova, cu utilizarea actelor false. De aici.

Interesul lui Andrei Năstase pentru a afla informații compormițătoare despre președintele Partidului Democrat din Moldova a fost sesizat de autoritățile ruse. Prețul pentru obținerea unor informații compromițătoare la adresa lui Plahotniuc, care vor fi folosite în probabila campanie electorală, a fost cel de a se prezenta personal la Moscova.

Presa rusă scrie că acolo s-ar afla trimisul său special, Alexandru Machedon. Liderul PPDA a preferat să nu facă această deplasare. S-ar fi compromis totalmente.

Cu sau fără deplasare la Moscova, reputația lui Andrei Năstase este pătată – el este un mincinos demonstrat. Documentul prezentat de TV8 arată negru pe alb că liderul PPDA a fost citat de autoritățile ruse. Năstase declara presei moldovene, și partenerilor săi din România, că nu a primit nici o citație de la Moscova.

În realitate, presa de la Chișinău scrie că aceste invitații sunt o perdea de fum lansată pentru a crea un motiv pentru ca politicianul moldovean să meargă la Moscova pentru a discuta cu serviciile secrete ruse o posibilă alianță cu socialiștii moldoveni. Înainte de finalul acestor rânduri, surse din cadrul formațiunii politice conduse de Maia Sandu, PAS, confirmă că Maia Sandu a fost cea care s-a opus deplasării lui Năstase la Moscova. Cei din Frankfurt s-au supărat. De asta nu o mai vedem la o televiziune.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Victor Nichituş

Victor Nichituş

Victor Nichituş este unul dintre jurnaliştii incomozi, pentru mulţi dintre cei care încearcă să aibă un loc în pestriţa arenă publică de la Chişinău. Acuzat ba de Putere că este de partea Opoziției, ba de Opoziție că ține cu Puterea, atât oficialii...

Ultimele articole