Coaliție monstruoasă împotriva votului uninominal. Maia Sandu aliată cu Voronin, Usatii și Petrenco, cum va place?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Recent, Partidul Comuniştilor, Partidul Liberal Democrat, Partidul „Acţiune şi Solidaritate” (PAS), Partidul Platforma „Demnitate şi Adevăr” şi „Partidul Nostru” au semnat un document cu titlul „Consens politic naţional” în susţinerea sistemului electoral proporţional, si l-au trimis la toate Ambasadele, organizatiile internationale etc.
E o incercare disperata a Kremlinului, si a clanurilor Voronin si Lucinschi de a bloca votul uninominal dorit de circa 80% de cetateni conform sondajelor.
Voronin si Lucinschi au avut perioade de lupte dure intre ei , dar au stiut si sa colaboreze atunci cind aveau interes comun.

Faptul ca Andrei Nastase , omul Topilor colaboreaza cu partidele Kremlinului la Chisinau nu este nou, si nu mira pe nimeni.
Asta a si dus la coborirea in sondaje a Partidului Dreptate si Adevar sub 3%, acest partid fiind victima sigura a colaborarii intre Nastase si fortele prorusesti din RM.

Elementul de noutate il constituie Maia Sandu, urmasa fidela a parintelui sau politc Filat, care a lansat-o in politica moldoveneasca, si care a decis sa semneze un document impreuna cu Voronin, Usatii si Grigore Petrenco.

Dar studiind declaratiile din ultimul timp ale Maiei Sandu, inclusiv cea privind evenimentele din 7 aprilie ne dam seama ca nu este intimplatoare afilierea cu stinga prorusa.

Astfel Maia Sandu plaseaza pe pagina personala de pe facebook  urmatorul text: ”De ani buni ne întrebăm cine a deturnat protestul din 7 aprilie 2009 și de ce nu sunt pedepsiți cei care au maltratat tinerii în acele zile.

Răspunsul e la suprafață. Atât șefii, cât și executorii responsabili de acele atrocități, se regăsesc astăzi în cele două partide-gemene, zămislite de regimul comunist: Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor.

Au nevoie unii de alţii ca să scape de justiţie. Dar acest lucru nu va dura la nesfârşit. Societatea este întotdeauna mai puternică şi iese învingătoare în lupta cu paraziții ei.”

Atrageti atentia, Maia Sandu nu spune nimic despre Vladimir Voronin si sefii organelor de forta care il serveau la acea vreme, care au admis sa fie distruse cladirile Parlamentului si Presedintiei, si care au instituit o teroare stalinista impotriva manifestantilor, dovada fiind zeci de dosare penale intentate pe fapte de tortura si abuz in serviciu.
Maia Sandu ataca doar liderii PD si PSRM, si cu asta totul e clar.
E limpede ca Maia Sandu nu il poate ataca pe aliatul sau de moment Voronin, cu care lupta impotriva sistemului de vot uninominal.

Maia Sandu aliata cu Usatii, Petrenco si Voronin, cum va place?

Nu sunt de acord ca semnaturile Maiei Sandu si a lui Andrei Nastase, alaturi de oamenii Kremlinului, inseamna moartea dreptei moldovenesti.
Urmare a acestei colaborari vor avea de suferit doar aceste doua partide ghidate din umbra de Lucinschi, Filat si Topi.

Am mai spus-o si cu alte ocazii, Maia Sandu si Andrei Nastase nu sunt de drepta, la fel ca partidele pe care le conduc.
Anterior Vladimir Socor , analist politic occidental care sustine aceste partide, a declarat  ca acestia sunt mai degraba de centru, pentru ca ei nu pun acentul pe lupta geopolitica, ci incearca sa lupte cu asa zisa oligarhie.

De fapt dupa arestarea lui Vlad Filat, sefii gruparii au creat doua partide PAS si PDA, care sa inlocuiasca PLDM, ca sa-si salveze echipa si afacerile, folosind masiv nemultumirile oamenilor in raport cu furturile bancare, coruptie etc.
Advarata dreapta din RM nu face cirdasie cu Voronin, Usatii sau Dodon.
Degraba s-ar putea sa-i vedem pe noii aliati, Maia Sandu, Nastase, Voronin, Petrenco si altii la aceasi tribuna protestind impotriva sistemului uninominal.

Dar acela va fi si sfirsitul carierei politice a Maiei Sandu, creatura politica a lui Vlad Filat , pe care inca nu l-a condamnat public pentru sentinta penala definitiva.

Apropo a fost totusi Maia Sandu, membra PLDM sau nu?

Comentarii