Coaliția ACUM –PSRM se destramă

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Doar 5 luni, atât, se pare că a rezistat liniștea și pacea în coaliția dintre PSRM și ACUM.

De vină s-ar face chiar ultimele apariții ale Maiei Sandu alături de fostul edil al Capitalei, liberalul Dorin Chirtoacă, dar și replicile tăioase aduse la adresa lui Ion Ceban, de către Andrei Năstase, care l-a numit „dictator”, și asta în condițiile în care chiar el a ales să stea în aceeași barcă cu acest „dictator” cu 5 luni în urmă.

“Să nu admitem că Republica Moldova să încapă sub controlul unui nou dictator. De acest vot depinde drumul Moldovei. Prin acest vot al nostru trebuie să curmăm din fașă mafia imobiliară. Vă îndemn să ieșiți masiv la vot, deoarece prin votul de astăzi putem curma tentativa unui individ de a pune stăpânirea pe Republica Moldova.”, a spus Andrei Năstase.

De cealaltă parte, Igor Dodon nu a stat mult pe gânduri și a spus că “lucrurile s-ar putea schimba săptămâna viitoare, pentru că s-au trecut niște limite în această campanie electorală din partea unor parteneri”.

Nu este nimic de mirare. Situația nu este deloc neobișnuită. Chiar dacă partidele sunt acum parteneri, conflicte sunt de neevitat, în condițiile în care cele două formațiuni: PSRM și PAS cu ACUM, absolut diferite, s-au decis, totuși, la o coaliție.

Iar pretinsa confruntare dintre cei doi concurenți începe să semene mai mult a înscenare, și asta pentru că niciun partid nu-și dorește să-și piardă electoratul, iar pentru asta sunt gata să demonstreze propriilor alegători că luptă pentru o poziție.

Astfel, alegerile care ar fi trebuit să fie o adevărată competiție, s-au transformat în final,într-o regizare, pentru a ieși cu bine din scrutin.

În concluzie: Această coaliție nefirească încearcă să captureze întregul spațiu politic, iar astfel, s-ar putea solda, în viitor, cu o criză dintre cele două partide.

Comentarii