Cine va fi al 5-lea Președinte al Republicii Moldova?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În anul 2016, îmi propun să fiu Președinte al Republicii Moldova.  Sunt sigur, un om, ca mine, poate fi președinte doar într-o țară, ca a noastră. În altă parte, n-am nicio șansă! Aici, însă, realitatea e de așa natură,  încât șanse sunt chiar pentru fiecare! Principalul e să ai dorință. Dorință am. În plus, am  o rețetă care ajută. Sper să-mi reușească. Într-un ceas bun.

Primul pas: Voi identifica principalii contracandidați, fie ei vreo cinci șase, la număr. Pe primii doi, dintre aceșitea, cu cele mai mari șanse de câștig, îi voi lua „la mușcă”. Am să leg cu ei o prietenie, eu știu cum s-o fac. Între timp, împotriva lor, voi aduna „compromaturi”. Am să studiezi, cu atenție, biografia lor, unde și ce studii au făcut, unde au lucrat, ce funcții au deținut, cu cine și ce fel de relații au avut, cine-s rudele, vecinii, prietenii, cumetrii, etc. Dosarele cu informația de șantaj (compromat) vor avea trei secțiuni:

  • Compromat economico-fiscal. Esența acestuia va fi, că acești contracandidați au întreprins activițăți economice ilicite în urma cărora statul a fost prejudiciat cu milioane de lei.
  • Compromat științific. Voi avea dovezi, că unul din ei are diplomă, de studii superioare, falsă, la o Universitate care nu există, de fapt. Iar pentru celălalt contracandidat, voi argumenta, că a cumpărat diploma lui de licență cu suma de 5.000 de euro. Voi fi pregătit, din timp, cu martori, care se vor jura pe mama lor (nu gratis), ca eu am dreptate.
  • Compromat amoros. Pentru unul din ei voi avea filmari, cu camera ascunsă, dintr-o „saună” unde acesta se „mângâie” cu trei prostituate. Pentru altul, însă, voi avea dovezi concludente, că acesta, de nenumărate ori, a abuzat sexual colegile de srviciu, el fiind șeful lor. Dacă, însă, printre contracandidații mei va fi vreun deputat din actualul parlament, atunci, uzând de votarea acestuia pentru legea antidiscriminare, voi avea dovezi, că acesta este gay și, voi face câteva fotografii calitative în photoshop,  sugerând odihna acestuia, cu încă unul ca el, pe o insulă din Oceanul Pacific.

Asta n-ar fi destul, o să pregătesc și un material de extremă necesitate, îl voi folosi cu vreo zece zile înainte de alegeri, în cazul când primele trei compromaturi nu vor da efectul scontat. Astfel, voi avea informații precum, că un contracandidat face parte dintr-o rețea de trafic de ființe umane, inclusiv trafic de organe și copii minori, iar celălalt a favorizat o rețea de trafic cu armament și substanțe narcotice.
Eu știu cum s-o fac și echipa o să mă ajute.

Pasul doi: Voi corupe, în numele democrației, factorii de decizie din domeniul audiovizualului și al presei. Nu este nevoie să cheltui bani cu o multitudine de jurnaliști, să-ți facă ei „PR – favorabil”. Am să ies, direct, la acționarii posturilor de televiziune și la stăpânii site-urilor și a trusturilor de presă. Am să negociez sumele. Știu, în dependență de preferințele politice ale acestora, unii îmi vor asigura un PR extraordinar de favorabil, mă vor lăuda 24/24. Alții, insă, se vor abține de la atacuri împotriva mea și asta va fi destul, iar ceilalți vor turna zoi electorale peste contracandidații mei. Oricum, toate tipurile de surse de informare în masă,  menționate, vor clacsona, că sunt democratice și independente.

Pasul trei: Voi forma o echipă cu destabilizatori. Aceștea vor fi „cadri vii” instruiți, care vor interveni la necesitate: să picheteze o instanță, să facă un miting, să arunce cu ouă clocite în cadrul unei conferințe de presă, să scrie scrisori la CEDO, să declare greva foamei, să se stropească cu benzină și să-și dea foc în PMAN etc.

Pasul patru: Voi crea zece partide politice: partidul medicilor, partidul inginerilor, partidul asistenților sociali, partidul învățătorilor, partidul juriștilor, partidul economiștilor, partidul oamenilor de afaceri, partidul angajaților, partidul vânzătorilor din baruri și  partidul șomerilor. Aceste partide vor fi deosebit de active, iar în ajunul alegerilor ele se vor uni, unul câte unul și vor propune, într-un glas, candidatura mea la președenție. În același context voi mai crea și câteva asociații obștești: pentru pace, pentru pîine, pentru ploaie și pentru roadă.

Pasul cinci: Voi cere ajutorul D-stră, să mă susțineți întru realizarea primilor patru pași. Sper să mă înțelegeți. Sper să mă ajutați.
Daca, însă,

  • nu vom reuși să adunăm compromat împotriva principalului contracndidat, din lipsa acestui compromat, ca esență,
  • nu vom reuși să corupem presa și audiovizualul, din cauza verticalității și a echidistanței,
  • nimeni nu va dori să se ocupe cu destabilizarea, din motivul că sunt sănătoși la cap.
  • la cele zece partide ale noastre, nu vor adera oameni, din motivul existenței a altor partide,  mult mai bune, mai democratice, mai transparent finanțate, decât ale noastre,
  • dacă în țară va fi pace, va fi pîine, va ploua la vreme și va fi roadă,
  • dacă … și dacă …

Atunci, va cîștiga altul.

Cîțiva pași corecți și ești Președinte al Republicii Moldova, rețeta care ajută, de Iurie Badicu.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii