Citesc și mă crucesc. Toți moldovenii sunt proști, numai Maia și Andrei gândesc

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Spunem 1 la sută din tot ce gândim, din 1 la sută jumate mințim… Așa ar suna sloganul PAScuDA dacă ar bea poțiunea adevărului, dar până atunci, trebuie să înghițim textele din Frankfurt și P13.
În cadrul unei conferinței de presă organizată de blocul ACUM, a fost prezentată echipa care va merge din parte blocului în alegerile parlamentare pe circumscripții. Cineva a stabilit că Maia Sandu trebuie candideaze pe circumscripția 50, circumscripția diasporei din Europa, iar acest fapt a trezit mai multe reacții din partea cetățenilor plecați. În primul rând, moldovenilor nu le convine faptul că de filtrul PAScuDA n-au trecut persoane curate precum același Oleg Brega, dar l-au trecut jumătate din PLDM (Ciobanu, Terguță etc.).  Alt factor care a influențat asupra revoltei moldovenilor este însuși faptul că Maia Sandu calcă în picioare diaspora și le ia unicul mandat posibil.
Chiar dacă îmi convine scenariul ales de PAScuDA, mi se face milă de diaspora, care a devenit o unealtă de unică folosință. La proteste – DA, la alegeri – BA…


Mai mulți cetățeni din diasporă au spus deja deschis că nu acceptă alegerea PAScuDA și doresc un candidat de printre ei, deoarece au nevoie de un reprezentant care să le cunoască problemele, dar nu o Maie, care face jocuri pentru mafie. După aceste reacții, s-au trezit șacalii de buzunar, care au mai dat o dată cu diaspora de pământ.
  Victor Ciobanu, ,,intelectualul care și-a consacrat viața tehnicii de calcul, tehnologiilor informaționale și telecomunicatiilor”, a decis să arată diasporei cine e expertul și cine e stăpânul:
ciobanu
Că 3 din 4 până acum erau folosiți de Maia și Andrei în interese politice ce contează?
  Câți din șacalii precum Ciobanu știu cum e să trăiești cu salariu cinstit sau să pleci de lângă copii?
  Câți Ciobani au mers cu mine pe frig și ploaie timp de 5 ani până la școala din satul vecin, atunci pe când Maia era ministru?
  Dar Ciobanu vine cu postări unde îi are de proști pe moldoveni, cu ce drept?!
  Cine din designerii listei perfecte PAScuDA a făcut parte în viață doar dintr-un partid și nu este o curvă politică precum Oazu Nantoi sau complici la furtul miliardului precum jumătate din pldm-iștii regăsiți în ACUM?
  Care societate civilă? Poate ONG-urile înregistrate de Filat sau zecile de mii de euro achitate lunar de Platon și Usatîi celor de la JurnalTV, care se numesc societate civilă?
  Vă dați seama cât de penibil e să vii cu mesajul că Y trebuie doar să participe la proteste și să voteze, iar X trebuie să fie mai presus, chiar dacă cu câțiva ani în urmă, a închis vreo 130 de școli și a concediat peste 4500 de profesori?!
  Vă dați seama că cei care se unesc în PAScuDA și cei care erau pe scenă la proteste primeau bani grei? S-a unit și Victor Ciobanu cu ei… a huli…
   Am și eu pretenții, doar că nu sunt Ciobanu, Maia sau Andrei, anume din acest motiv consider că diaspora trebuie să aibă un reprezentant propriu.
  Pentru că e mult mai important ca diaspora sau cetățenii de acasă să nu mai fie considerată o turmă proastă.
  9 din 10 se revoltă pentru că li se bagă Maia pe gât, iar trâmbițarii în loc să explice cetățenilor că referendum înseamnă în primul rând demos și kratos, sau să-i informeze că diaspora trebuie să se înregistreze pe cec.md, ei lustruiesc imaginea candidațior impuși. Dar voi când ultima dată ați văzut la Maia sau Andrei o postare cu informații care să îndemne diaspora la înregistrare prealabilă?!
   Poate mai bine să rămânem un popor prost și să permitem unor Ciobani să ne spună cu cine să votăm și să răbdăm?!

Suntem moldoveni, poporul care ne-am obișnuit cu faptul că ,,cineva” trebuie să ne ia de curmei ca să ne ducă la școală, la lucru apoi la spital, și cel mai important, spre aceste locații trebuie să stăm cu capul în jos și să tăcem (vorba unei bune profesoare de la liceu). Trebuie să răbdăm, cum a spus și Victor Ciobanu, care se crucește sărmanul când vede cât de (ne)specialiști suntem în politică.

Pentru ca să avem nu doar părerea mea, anexez și un comentariu de la postarea Ciobanului Victor:  ,,Iuliana Iustin Chetrari Noi, moldovenii, Nu ne pricepem nimic la alegeri, la liste, la candidați…
Noi am fi buni doar sa votam orbește! Dar, pe Dvs, Dle Victor Ciobanu, nu va bucura faptul, ca alegătorul se implica? Nu apreciați ca au și ei părerea lor? Chiar credeți ca alegătorul de azi este la fel cu cel de ieri, care vota automat fără sa-l intereseze ce este scris in buletin?!
Eu cred ca moldovenii noștri s-au deșteptat datorită Diasporei, care trăiește și muncește intr-un mediu civilizat, net superior celui de acasă și anume ei se crucesc când văd ce fel de gogomanii se fac acasă in continuare! Suntem romani-nu suntem romani; vorbim limba romană-nu vorbim limba romană; formam Bloc- nu mai suntem bloc, suntem doi oameni conduși din umbra! Promitem dar nu facem; ducem lumea in eroare și ne batem joc de părerile lor di multe altele de felul acesta! poporul a pus umărul sa-l facă Primar pe Nastase, dar la sfârșitul turului 2, el măcar nu a zis mulțumesc Unioniștilor și celor din PL ca sa nu le facă coarne!
Acum au crezut, ca vom vota neavand alte opțiuni, dar oamenii au opțiuni, au propriile pareri și asta nu este rău. Cei care au tulburat apele sunt cei de la Acum și asta o cred și alții nu numai eu.
E bine ca noi avem și alte opțiuni!
Fiecare sa lupte pentru opțiunea lui, ca nu suntem o turma, ca la Shor; ”.

  E timpul să decidem, suntem ocupați sau ocupanți, deoarece șacalii din PAScuDA ne doboară ACUM.
P.S. Tot la postarea lui Victor Ciobanu, am găsit și comentariul fostului procuror, Ivan Diacov: ,,cu părere de rău constat, că cei ce declară cu „Rînza umflată”că ei sînt MESIA în R.M., au dus contingentul protestatar în eroare, ei au agenda lor ascunsă, dar vor eșua și vor fi dur penalizați de electorat.”

#Pace

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole