Cît va întîrzia discursul Angelei Merkel la Chișinău?!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Se știe că Cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul vizitei sale la Chișinău, va ține și un discurs public. În fața „poporului moldav” cum ar fi, deși formularea e doar un del de a spune, pentru că discursul va fi ținut în sala mare a Palatului Republicii, iar intrarea va fi posibilă doar la prezentarea invitațiilor nominale. Nici măcar discursul vice-președintelui SUA, Joe Biden, ținut pe pragul Teatrului de Operă și Balet, actualmente „Maria Bieșu”, nu a fost unul public-public, pentru că și acolo era nevoie de invitații, dar în era internetului și a „transmisiunilor live”, trecem peste asta.

Ambasada Germaniei la Chișinău a și trimis invitațiile către oaspeții doriți la ceremonie. A primit una și Consilierul pe probleme de tineret al Primului Ministru, Tudor Darie, care a făcut o poză și a postat-o pe facebook. Din respectiva, aflăm că„discursul public al E.S. (ce-o fi E.S.? Eleganța Sa?) Angela MERKEL”, va ține discursul „Miercuri, 22 august 2012, ora 18.35”. Atenție, nu 18.30!, ci 18.35. Cunoscuta punctualitate germană.

Se zice că în 1945, nemții de asta și-au pierdut războiul. Pentru că ei credeau că dacă partizanii le transmiteau că rușii vor ataca la miezul nopții, atunci stau de pîndă la miezul nopții, în timp ce rușii începeau atacul cînd se trezeau după cheful din ajun, pe la cinci-șase dimineață. Respectiv, nemții nedormiți toată noaptea și istoviți, pierdeau bătăliile. Dar asta e o altă poveste.

Așa cum ziceam discursul Eleganței Sale Merkel (Atenție, nu Markel, Episcopul de Bălți și Fălești), are să înceapă la 18.35. Cu toate acestea, Ambasada nu uită să menționeze că „Invitații sînt rugați să sosească cel tîrziu la 17.45”. Sigur, o fi fiind motive pentru această rugă a Ambasadei, inclusiv de securitate. La fel cum, cu siguranță, un consilier al Cancelarului (să-i zicem omolog al lui Darie), înainte de vizită, a și intrat pe Google Maps și a calculat distanța Aeroport – Guvern – reședința de Stat – Cricova – Palatul Republicii sau cum le-o fi calea, doar că nicio hartă google, nu arată gropile din astfaltul, chiar și, proaspăt reparat. Ceea ce cu siguranță le va strica din punctualitatea ceasului elvețian. Dar asta încă nu-i tot.

Punctualitatea nemțească nu cunoaște sintagme gen „jin de ista beu numa’ eu și popa!”„hai să gustăm și din butoiu’ ista!”„da alb încă n-am băut!”„da știți că în beșiu ista, Putin păstrează o colecție? Dă-s pesdim o butîlcă!”, și cum fără renumitul „la botu’ calulu’!”.

Așadar, cît va întîrzia discursul public al E.S. Angela Merkel la Chișinău?

Vezi continuarea aici

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii