“Cirkul” Nataliei Morari a dat fisuri, iar “clovnii” se răscoală!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Propaganda Nataliei Morari și-a început ieri sfîrșitul logic. După discreditarea totală a postului Jurnal tv, a venit rîndul situațiilor jenante pentru „mama” adevărului și demnității politice de la TV7.

Emisiunea de ieri a fost un dezastru pentru Natalița. Chiar dacă parcă tot era la locurile lor, și experții de ai casei, și tezele împărțite și coprezentatorul revenit și gata de luptă, sfărșitul a fost unul tragico-comic.

Doi din reprezentanții societății civile, „experți de serviciu„ la posturile Jurnal tv și TV7, au spus în emise directă că s-au săturat să facă jocul personal al Nataliei Morari. A Republicii Moldova – în orice moment, dar nici într-un caz, a unor persoane care privesc mulțimea ca o „trambulină spre fotoliile moi”.

Bine a relatat despre această răscoală a clonelor portalul Democracy.md, cu știrea cu titlul – Liderii Platformei DA, făcuți una cu pământul de propriii susținători sub privirile neputincioase ale Nataliei Morari.

Portalul informează că aceștea au arătat în cadrul unei emisiuni la TV7 că oamenii s-au săturat să participe la acțiuni fără finalitate, sunt debusolați de existența a două structuri –Platforma și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr – care nu doar că au practic aceeași denumire, dar și aceeași conducere, aceleași mesaje și aceleași acțiuni, și au început să-și piardă încrederea în acești lideri.

Faptul că Platforma Demnitate și Adevăr și partidul cu același nume pe care l-a creat s-au răsuflat a devenit vizibil nu doar din rezultatele ultimelor sondaje și din manifestația pe care au organizat-o duminică, dar și din tot mai multe mesaje critice care vin din partea experților și a societății civile care i-au susținut deschis până recennt.

Jurnalistul Vladimir Soloviov a menționat în cadrul emisiunii că la protestul de duminică s-a văzut clar că liderii protestatarilor și manifestanții au trăiesc deja în lumi diferite. Tot mai mulți oamenii se întrebau care va fi finalitatea, cereau acțiuni concrete. Deja oamenii îi conduceau pe lideii protestului și nu invers.

La rândul său, Mariana Kalughin,  expert la Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției, care până acum a susținut deschi protestele și Platforma a criticat faptul că partidul creat de aceasta politizează acțiunile, iar oamenilor nu le este clar unde este partidul și unde este platforma. ”Problema este în corectitudine. De asta să îngustează cercul pentru că nu este corectitudine față de participanți”, a precizat ea.

Și Vladimir Soloviov a remarcat că de când platforma s-a transformat în partid, încrederea oamenilor a scăzut. ”A început de la o platformă civică și țin minte atunci ce mitinguri erau organizate  și câți oameni veneau”, a menționat el.

Reprezentanții societății au criticat și violențele și comportamentul sfidător de duminică . ”Am o întrebare serioasă: dacă nu sunteți pregătiți pentru violențe de ce ați mers la GBC? Voi înțelegeați că aveți o masă de oameni nemulțumiți. Ați mai mers la GBC și nu a fost o experiență reușită. De ce să mergi,   dacă nu controlezi masa de oameni, lucru vizibil ieri”, a declarat Mariana Kalughin.

Pe parcursul emisiunii au avut loc mai multe schimburi de replici între reprezentanții societăți civile și cei ai Platformei DA, care în mai multe cazuri s-au arătat deranjați de critici. De asemenea, Natalia Morari, cunoscută pentru susținerea deschisă pentru platformă i-a îndemnat pe cei prezenți să critice mai puțin dar să ajute mișcarea protestatară.

După ce am privit emisiunea, vreau să mai adaug doar că prin cea mai „grea” încercare a trecut Alexandru Slusari care a debitat o doză „supraomenească” de bîlbîieli. După ce cu o zi înainte, la conferința de presă organizat de Năstași și Dolganiuc, a tot trîmbițat că sunt din partea platformei civice, ieri, în cadrul emisiunii de la TV7, a tot vorbit din partea partidului politic, iar spre sfîrșit a revenit la originile civice. Doar că prea tîrziu!

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole