Circul de la Curtea de Apel sau de ce „GOPNIK”-ul Filat trebuie înlăturat de la putere

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cred că nu voi surprinde pe nimeni spunând că justiția din Republica Moldova NU este coruptă . Când spun ca nu este coruptă nu mă refer neapărat la faptul că judecătorii nu iau bani. Coruperea poate fi înfăptuită și prin alte metode – trafic de influență de exemplu.. Știți voi… ca și în cazul „raslabonului” de la Fisc, atunci când Filat dădea indicații directe la telefon slugarnicului care răspundea: „Da șefu'”… Deci, în cazul judecătorilor Moldoveni nu se procedează la fel, Doamne ferește!

Chiar dacă pare straniu, exact cum s-a procedat în cazul lui Vicol nu la fel se procedează și cu judecătorii atunci când au de judecat o cauză cu implicarea apropiaților puterii sau care le vizează interesele celor de la treucă. Și ei, purtătorii de mantii, nu primesc indicații de la nimeni și nu răspund cu la fel de multă umilință in voce: „da Șefu’!”. Doar o știe toată țara, așa ceva este imposibil pentru că la noi sistemul judecătoresc nu poate fi și nu este corupt!

Ședința de ieri, în care s-a decis (s-o creadă Filat) soarta Partidului Nostru, mi-a creat impresia că înaite de producerea acesteia, undeva, într-un birou încuiat pe dinăuntru nu se auzise același umil „Da, șefu’!”, iar judecătorul nu a fost contactat de nimeni.

Nu zic, Doamne ferește, că cineva a fost corupt prin influență, șantaj sau bani! Cum aș putea spune eu asta într-un stat cu aspirații europene și cu planuri mărețe de genul 2020. Nici prin gând să-mi treacă faptul că în Republica Moldova, după semnarea Acordului de Asociere ar putea exista asemenea fenomene, iar un oarecare Vlăduţ , spre exemplu, ar putea da indicații despre judecarea anumitor cauze în instanțele din Republica Moldova. Absurd! Într-un stat de drept nu se pot întâmpla asemenea lucruri! Nu-i așa, dragii mei trolleri, racolați, instruiți și plătiți de Pistrimciukci, din banii furați de la mine ?

Sigur că nu! Totul a fost corect și echidistant!

Spre exemplu mi s-a părut al naibii de corect că „decizia ministerului justiției a fost luată în termenii stabiliți de lege”, or o lună de zile, spunea avocatul pârâtului (Ministerului Justiției) în proces, are cam 35 de zile. De ce să nu-l cred pe om dacă acesta reprezintă Ministerul Justiției ? Sigur că îl cred!

La fel de corect mi-a părut și faptul că expresia „înainte de” înseamnă de fapt „după”, iar „nu mai târziu” inseamnă totuși „nu mai devreme”… Dacă îmi spune judecătorul prin decizia luată că așa este și nicidecum altfel, de ce să nu-l cred ? Cum m-aș pute îndoi măcar pentru o clipă de acest lucru ?

Ia spuneți și voi, oare nu este așa ?

Dincolo de ironie însă, ceea ce s-a întâmplat ieri în cadrul ședinței de judecată este un atentat reușit la democrație și principiile statului de drept, Iar teroristul în cazul de față este nimeni altul decât vlăduţ cel filat de CNA, care a decis să nu admită sub nici o formă participarea la alegeri a Partidului Nostru, iar metodele folosite de acesta sunt unele criminale – trafic de influenţă şi poliţie politică.

Vlăduţ ştia din timp care va fi verdictul Curţii de Apel, o spuse chiar el. Era sigur de ceea ce spune, pentru că actul justiţiei nu a fost de fapt decât o mimare a acestuia, înfăptuită chiar la comanda lui şefu’. Altfel nu-mi explic cum instanţa a decis că negrul e alb, iar albu-i negru. Aşa a vrut Filat să fie. Şi aşa a fost.

Aşa crede el că este normal şi aşa înţelege el că trebuie să funcţioneze un stat. Obţinând prin abuz de încredere şi minciună voturile cetăţenilor i se pare normal ca acum să profite de putere anume în acest mod. Adică să-şi înlăture oponenţii prin coruperea justiţiei şi dosare la comandă. Nici o clipă acest lăpuşnean nu a încercat să facă mai bună viaţa cetăţenilor care au crezut în el. Unicul lui scop este menţinerea la treucă. De acolo poate fura în stânga şi-n dreapta fără să se teamă de pedeapsă. Puterea este el. El este cel care pedepseşte. El chiar crede în asta! Şi prin orice metodă ne dă de înţeles tuturor că el e stăpânul Moldovei şi nici să nu ne gândim măcar să atentăm asupra coroanei lui!

Dar la ce altceva te poţi aştepta de la acest invidios, fricos şi laş, cu ifose de aristocrat parvenit, care prin anii 90 umbla îmbrăcat în trenning gopo-style căutând tot felul de „scheme” de îmbogăţire rapidă (o pot confirma toţi tovarăşii lui din acea perioadă) şi numai din bunăvoinţa unei rude de-a lui a fost trimis să înveţe la Iaşi ca să mai afle cuvinte de genul „energic”, „asumat”, „responsabili” – pe care le foloseşte abundent în discursurile sale, dar semnificaţia acestora îi este atât de departe.

Mai bine îl lăsa să meargă pe calea cea aleasă de el şi atunci poate nu mai ştia nimeni de dânsul, iar noi, cetăţenii acestei ţări aveam cu un impostor mai puţin în preajmă.

Să ştiţi însă că în suflet Vlăduţ tot „gopnik” a rămas, chiar dacă are o diplomă de la Alexandru Ioan Cuza. Să ştiţi că tot numai la scheme de îmbogăţire rapidă se gândeşte tot timpul. Să ştiţi că numai de aşa ceva este în stare mintea lui. Nimic altceva nu pot produce neuronii săi decât doar scheme de corupţie şi metode de protejare a acestor scheme.

Atunci când a denunţat Acordul de constituire al AIE şi-a luat-o destul de urât din partea partenerilor care l-au crezut şi credeau că fac un lucru comun. Atunci, orbit de puterea pe care o deţinea, se credea mai tare decât oricine şi de aceea a decis că a venit timpul să-şi înlăture partenerii. Exact aşa procedau interlopii în Rusia anilor 90. Ca să preia tot buisiness-ul îşi omorau partenerul. Nu a fost să fie însă şi s-a trezit umilit de către cei pe care vroia să-i înlăture. Alegoric vorbind, în limbajul interlopilor, prin felul în care a fost pus la punct, Vlăduţ devenise „опущеный”, adică cea mai inferioară castă printre condamnaţi, cu care nimeni nu se salută şi de care oricine îşi poate şterge picioarele. Păcat că nu-şi aduce aminte de asta. Or, a doua lovitură de acest gen este foarte aproape şi ar putea să şi-o ia la alegerile care urmează în noiembrie. Şi cel mai probabil şi-o va lua. Îl vor trimite alegătorii acolo unde îi este locul. Şi bine vor face! Pentru că nu se va schimba nimic în acest stat, atâta timp cât mişei de genul lui sunt la conducere, iar cetăţenii acestei ţări le vor permite să-şi bată joc de ei.

Nu mă refer aici doar la cazul Partidului Nostru. Acesta de fapt este doar o demonstraţie în timp real a modului în care înţelege vlăduţ că trebuie să funcţioneze Republica Moldova, republica lui! Nu vă doresc să ajungeţi să aveţi de furcă cu justiţia atunci când de cealaltă parte a baricadei se află vlăduţ sau oamenii lui…

Ştiţi ce aveţi de făcut!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii