Cine și de ce se teme de anticipate?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Situația din Moldova este una și explozivă și de măligă. Cît n-ar părea de straniu dar nici nu se întîmplă ceva serios și nici nu se liniștesc actorii politici să se împace cu situația din țară.

Deci pe de o parte avem clasa politică conducătoare care a privatizat orice în țara asta a supus justiția, procuratura SIS-ul media ca orice boare de normalitate să fie strivită din fașă. au degradat țara, au furat miliarde și au ridicat tarifele. Pe de altă parte este un fel de opoziție care strigă isteric că ceva nu merge bine și chiar explică ce nu e bine, adună mitinguri de mii și zeci de mii de oameni în centrul capitalei dar toate aceste acțiuni rămîn a fi sterile. Deci nici un rezultat real palpabil, dacă ar fi să compar cu un cîmp de luptă atunci puterea a obținut victoriile una după alta, și-a bătut joc de acest popor, i-a subminat justiția și securitatea, a organizat furtul secolului și dispariția banilor, a închis liderii politici inconvenabili și a supus și Curtea Constituțională a Moldovei care a devenit o cîrpă de lustruit interesele lui Plaha.

Iar opoziția în acest timp ce a reușit?

Nimic, auziți NIMIC! Nici o victorie ci doar înfrîngeri. Blegul de președinte Timofti fiind șantajat a propus un nou candidat la premier depășind termenele legale iar cîrpa (CC) a spus că totul e ok. Opoziția nu a făcut nici un fîs în acest sens.

Un fel de opoziție care a adunat oamenii cu zecile de mii și maximum ce a reușit era că a hîțînat gardul lui Plahotniuc de la GBC de pe Cantemir. Opoziție care avînd idei comune nu a reușit să facă un front comun măcar pentru acest popor. O opoziție politică impotentă care nu se lasă de ideile parazite care îi despart pe liderii lor nici pentru proiectul comun de demitere a oligarhatului de la putere. Iar în mijlocul celor 2 tabere stă poporul care suferă din cauza bandiților de la putere pe de o parte și din cauza incompetenței opoziției de a forma un front comun pe de altă parte.

Aici cu descrierea opoziției voi fi mai exact: Platforma DA cu Năstase în frunte, știi Năstase chiar ești un prost (ți-aș spune dalbaiob dar ai să te superi), cîtă vanitate ai in tine măi omule că ai putut trece peste bariera psihologică și ai explicat de ce faci din Platformă un partid și nu ai nici pic de gîndire strategică să uiți pe un timp de ura personală pentru Usatîi și Dodon? Oare nu era mai bine să creezi un mediu cel puțin de colaborare cu cei doi și să liniștești un pic spiritele de ură față de ei? Atît din partea ta cît și din partea adepților tăi mai degrabă sună mesaje de ură decît de susținere cel puțin al camarazilor de luptă. Sau ești un om pus de același Plaha ca să dezbini opoziția. Apropo ai observat că de la aproape 100 de mii cît aveai în 6 Septembrie 2015 acum ai rămas cu nikă, merită să te gîndești oleacă.

PSRM-ul cu Dodon. Stimate domnu-le Dodon, uite mai slab politician ca dumneata nu am văzut. Ai avut atîțea oameni adunați la miting, pentru ce? Pentru a flutura un pic cu steagurile și a pleca acasă? Asta este lupta voastră politică? Uite nu știu poate e o strategie prin care te prefaci nedecis dar e o strategie care duce nicăieri. Bandiții vor fi dați jos numai prin acțiuni concrete. Și chestia asta cu Usatîi, un fel de prietenie cu zîmbete printre dinți e pur și simplu ridicol, dvs sunteți politician, el e biznesmen deci trebuie voi săl înțelegeți și să zîmbiți mai degrabă cînd acesta bravează decît să vă supărați, așa e el la caracter, crede-l și colaborează.

Domnul Usatîi – Mr Я все знаю, все схвачено но каждый раз про…бываюсь в деталях в очень важных деталях. Deci domnu Usatîi! Aveți o credibilitate mare în popor, oamenii văd în voi soluția la tot marasmul acesta din societate, dar vă comportați ca un copkil needucat, pe deasupra vă și temeți de acțiuni concrete. Da la camere bravați în permanență și arătați un fel de control total dar toată astă bravadă se face apă de imediat ce trebuie luate măsuri concrete. Inclusiv și fuga voastră din țară cînd era pericolul să vă aresteze, un politician nu fuge, dar devine erou.

Bine hai să revenim la tema de bază, cine și de ce oare se teme de alegeri anticipate.

Poporul s-a săturat deja să fie tratat ca animalele de ocol și mai rău ca atît, în fiecare zi puterea fură circa 61 milioane de lei din averea noastră (asta dacă punem doar miliardele furate si le împărțim la nr de zile). Nu mai vrea nimeni integrare nu știu unde și parteneri de dezvoltare care socot că Plaha este un lider de stabilitate. Nu mai vrea nimeni stabilitate de aceasta în care sîntem omorîți zilnic. Alegerile anticipate ar costa circa 45-50 milioane de lei maximum deci nici o zi întreagă în termeni de furt parțial pe care ni-l face puterea. Poporul nu mai crede în povești date de media puterii în care se spune despre fantomatica Mîna Moscovei și cum vine Putin călare pe Tanc în PMAN. Toți blegii ăștia de la putere înțeleg că poporul nu va mai pune botul și nu va vota iudele care au trădat și au înfometat poporul.

Sînt de la țară și voi da un exemplu asemănător dar care cred că mulți îl vor înțelege. Atunci cînd un pisic mic este luat în casă și face treaba mare sau mică pe undeva este obligatoriu ca stăpînul să îl dea cu botul acolo și să-i dea vre-o 2 palme. Cînd fură de pe masă la fel, dacă nu se face o astfel de măsură educativă atunci lucrurile o iar razna de tot. Pedeapsa care vine asupra unui criminal sau delincvent este de asemenea un lucru necesar și educativ, fără asta nu ar exista ordine în societate.

Alegerile anticipate sînt un lucru absolut necesar pentru a pune la respect, pentru a pedepsi puterea criminală, pentru a speria cel puțin hunta de posibilele consecințe. Unii ar spune că vin alții la fel, pot și să vină nu mai contează. Alegerile anticipate trebuie să vină ca o măsură de pedeapsă astfel ca hunta să înțeleagă cel puțin că poate fi pedepsită. Dacă vor evita anticipatele (părerea mea este că 90% probabilitate în asta) atunci sindromul de nepedepsire se va acutiza și mai mult la ei. Ei deja se vor crede invincibili, iar bătaia de joc va crește însutit.

Despre situația de moment.

Sînt sigur că vor vota premierul, îl vor vota împreună toți cei pe care i-a cumpărat Plaha, și nu e de vină el, el face ceea ce i se permite, e de vină trădarea și fiecare trădător din acei deputați care votează cu menținerea sistemului oligarhic. Propun ca fiecare om din țara asta cînd va vedea undeva deputații ăștia s-i scuipe între ochi, săi strige trădător de neam în față, să nu dea nici un fel de binețe sau ajutor lor. Să le dea numai o cană cu apă atunci cînd vor fi pe patul de moarte.

Clovnul acesta cu mutră de bleg numit Timofti iarăși a jucat cu sentimentele oamenilor și a făcut un joc murdar, l-a înaintat pe Plaha astfel ca să sperie societatea iar apoi ca măsură de liniștire a propus un valet de-al său pe Filip, personaj cu dosare penale pentru furt în proporții mari și foarte mari, deci pe acesta el – moșneagul îl vede curat și ok.

Am putea încă multe să spunem aici, cine sînt ei acei politicieni ai noștri și cît ne fură. Aș spune să simplificăm un pic lucrurile, ei sînt criminali de ordin comun, sînt niște persoane degradate moral și fără scrupule. Dar mai răi ca criminalii deoarece aceia cel puțin se tem de poliție și de oameni iar aceștia au pierdut orice frică. Aș putea să îndemn să-i omorîm pe toți atunci cînd îi vedem, oriunde îi vedem, dar nu o voi face pentru că nu se merită să-ți iai păcate cu niște nemernici. Trebuie s-i știm în față și să nu-i mai tratăm ca pe politicieni ci ca criminali, criminali care au dosare penale ținute de Plaha și vor fi scoase cînd trebuie.

Tuturor le sînt convenabile alegerile anticipate, numai criminalilor de la conducere nu.

Îl vor vota iar în secret pe Filip adică fără a se anunța din timp, așa cît mai repede pentru ca poporul să nu reușească să reacționeze, exact în stil banditesc, deoarece ei fiecare din cei ce fac acest joc sînt niște bandiți.

Avînd în vedere aceste lucruri aș propune liderilor opoziției următoarele:

În primul rînd minimizarea orgoliilor personale și lucrul pentru popor, uniți-vă în a da jos hunta că de nu atunci mîine vă va da jos ea.

În al doilea rînd să țineți minte că nici un regim criminal nu a plecat de la putere de bună voie, iar cu protestele pașnice și strigăte și steaguri pe drum nu faci nimic. Situația Trebuie DESTABILIZATĂ. Nu mai umblați cu prostiile mitingurilor pașnice și „ținem cadrul legal” e nevoie de revoluție iar nici o revoluție nu s-a petrecut în cadru legal. Este nevoie de provocari de dezordine și lupte cu poliția

Nu contează va fi votat valetul Filip sau nu dar situația trebuie destabilizată, și dacă nu știți cum atunci vin eu cu sfaturi practice în noul meu articol „Cum să destabilizezi situația politică din Moldova (sfaturi practice și exemple concrete)”.

Nu-l voi publica eu ci voi trimite colegilor de blog, cineva va scrie.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole