Cine se face vinovat pentru actuala criză politică? Sondajul IMAS vs realitatea.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Un sondaj realizat de Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS, ne arată care politicieni sunt vinovaţi de actuala criză politică prin care trece Republica Moldova.

Conform sondajului, cea mai mare parte din responsabilitate revine ex-premierului Vlad Filat. Astfel 15 la sută dintre respondenţii, cred că anume Filat este cel care a aruncat țara în criză, și anume el este cel care ar trebui să-şi asume cea mai mare parte din vină.

Printre cei care se mai fac vinovaţi se numără Mihai Ghimpu – 4%, Vladimir Voronin şi Vlad Plahotniuc cu cîte – 3%, iar Marian Lupu şi Nicolae Timofti cu cîte – 2 la sută.

Aceste rezultate cred că sunt îmbucurătoare pentru toți liderii politici, însă cred că defapt realitatea ar fi mai subră pentru unii decît rezultatele acestui sondaj, care ar avea marja de eroare de numai +/- 3,5%.

Din discuțiile purtate cu mai mulți prieteni, colegi, consăteni, defapt pot spune că cele 15 % ale ex-premierului, ar fi defapt 50 %. Oamenii simpli de la sat, mai ales cei care au votat PLDM, fiind acum foarte dezamăgiți de ceea ce se întîmplă în țara noastră. Ei consideră, și pe bună dreptate, că defapt totul a început pe diabolicul 13.13 ora 13, cînd ex-premierul a denunțat Acordului AIE. Atunci s-ar fi produs trădarea și moartea Alianței pentru Integrare Europeană, distrugerea majorității Parlamentare, în acest fel Guvernul fiind lăsat fără susținere Parlamentară.

Nu zic că restul politicienilor sunt considerați curați ca lacrima în ochii oamenilor, fiecare cu partea sa de vină. Dar gestul nesăbuit de atunci a lui Filat, nu a poate fi trecut cu vederea, nu poate fi uitat. Probabil 13.13 poate fi considerat începutul sfîrșitului carierei politice a lui Filat.

Politicienii mai trebuie să fie conștienți că oamenii sunt obosiți deja de toate luptele politice. Ei vor stabilitate, ei vor un trai mai decent, vor să aibă un loc de muncă aici, în Moldova, vor salarii și pensii mai mari. Deasemenea nu-l mai vor să-l vadă pe Filat prim-ministru.

Mai pe scurt, asta-i realitatea. Iar pe politicieni îi sfătui să mai viziteze și satele Moldovei, nu numai Bruxelles-ul, pentru a vedea și singuri cum stau lucrurile.


Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole