Cine ne aruncă ștreangul în gât?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
    Îl văd și acum pe Vlad Filat, trecut în registrele uitării pentru corupție, și nu pot înțelege ce-l bucura atât de mult – șoricul sau funcția obținută prin minciună. Filat a luat decizia îndrăzneață de a se deplasa la Piața Centrală, unde, plin de optimism, a făcut o baie de mulțime.  Cu cogeamite bucată de șoric în gură a discutat despre carne cu niște negustorese. Acestea i s-au plâns că, din cauza pulpelor lui Bush aduse prin contrabandă din Transnistria, producătorul autohton  de carne este înădușit, iar pământurile rămân pârloagă.
     Soarta a fost nemiloasă cu Filat. Pentru faptul că nu a rezolvat problema simplă a restricției contrabandei cu carne, dar și cu alcool, pește din regiunea secesionistă,fericitul ex-prim ministru a pus pe el mai multe kilograme, încât a declarat (sinceritate neavenită pentru camerele de luat vederi) că  i s-a prescris o dietă strictă. Știm cui vrea să placă Filat, dar asta nu-i treaba noastră. Cu inima omului nu te joci așa cum se joacă ei cu destinele milioanelor.
     Incontestabil, Filat a încercat să rezolve problema cărnii din Transnsistria, dar vicepremierul Lazăr l-a pus la respect. Dacă nu ați uitat, Lazăr și-a asumat curajul să declare că el l-a invitat pe Rogozin în R.Moldova, uitând că în țară există președinte și prim ministru. Evident, în  condițiile în care oricine face ce-i trăsnește prin cap, nu se poarte guverna.
     Or, actuala guvernare, prin gura Nataliei Snegur-Gherman  la București cere retragerea armatei 14-e ruse staționată în Transnsistria, iar Lazăr îl invită pe un șovin sadea să demonstreze occidentului că populația din teritoriile, ocupate  de Federația Rusă, are standarde de viață mai ridicate decât noi, cei care vrem cu toată ființa să fim admiși în Uniunea Europeană.
     Trebuie să știți că acesta este principiul democratic înțeles de popor. Astfel Federația Rusă acordă cetățenie fără să ne întrebe, exploatează forța de muncă din R.Moldova fără a plăti un șfanț guvernării , închide când dorește robinetul cu gaze, a cumpărat la un preț de nimic fabricile noastre de vinuri. Planul aservirii economice a fostelor republici sovietice, elaborat încă de Ciubais, continuă cu viteză năucitoare.
      Lazăr nu va discuta aceste probleme cu Rogozin. Mandatul său e cu totul altul. El este figurantul care vrea să adoarmă vigilența UE. În limbaj popular spunem că actuala coaliție joacă la două capete. E ca o femeiușcă  de moravuri ușoare care sare dintr-un pat în altul.
      De fapt, această invitație surprinzătoare de către un vicepremier moldovean a unui demnitar rus nu mai lasă dubii. Vilniusul despre care se vorbește atât este un pretins foc de artificii de vreme ce UE vrea să ne ajute să eliminăm diferendul transnistrean, fiindcă altfel nu putem fi admiși în respectiva structură, iar Lază și C încurajează prin acțiunile lor secesionismul. Negreșit, astfel PD fa fi cel mai ”puternic”partid din R.Moldova, ca să-l citez pe Vlad Plahotniuc.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole