Cine-l reînvie pe Roşca?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Acum, când situaţia politică a redevenit stringentă în ţară, nuştiu cine şi-a adus aminte de Roşca. De fapt, sunt mulţi din ăştia. Dacă deschizi facebook-ul, găseşti un şir de distribuiri cu nelegiuirile trădătorului.

Într-o retrospectivă, cu 12-14 ani în urmă, apăruse broşurica lui Roşca “Cartea neagră a corupţiei”, publicaţie ce avea menirea de-al face un erou-haiduc pe acest Roşca. Acolo erau vizaţi în primul rând personajele vechii guvernări – Snegur, Sturza, Diacov, Braghiş, etc., dar mai puţin comuniştii. De fapt, era o reorientare a opiniei publice de la acţiunile (hoţiile) noii puteri, a comuniştilor.

Printr-o paralelă, astăzi se încearcă aceeaşi mascaradă. Puţin praf în ochii gurelor-căscate, şi actuala guvernare scapă basma curată. Oare pe noi ne mai interesează Roşca? Nu l-am plasat odată şi pentru totdeauna la groapa cadavrelor politice? Sau mai umblăm după cai morţi pentru a le lua potcoavele? Gata, potcoavele au fost luate! Ele sunt la actualii guvernanţi…

Acum privirea şi critica noastră trebuie să aibă o singură direcţie: Plahotniuc-Filat. Aceste două caricaturi raider-contrabandiste sunt subiectul zilei. Dacă nu le devorăm la timp, vor parcurge aceeaşi cale precum Roşca.

Nu mă îngrijorează destinul lor de cadavru, dar mi-i jale de popor, care se alege doar cu trădători.

P.S. Se pare că mai mari vânzători de ţară ca actualii guvernanţi, n-am mai avut…

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole