CINE încearcă să rupă PL? Ghici, ciupercă, cine-i…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De ceva timp se vehiculează că Stati şi Shor încearcă să „cumpere” deputaţi PL şi din tabăra neafiliaţilor. Legăturile strânse între ministrul Marinuţa cu Anatol Stati, pentru care au lucrat anterior împreună cu Iurie Leancă nu sunt un mare secret la Chişinău. Se pare că anume acesta a fost intermediarul care de câteva săptămâni îi „lucrează” pe deputaţii PL.

A reuşit s-o „convingă” doar pe Ana Guţu, deputat pentru care de altfel am tot respectul, dar care s-a dovedit a fi veriga slabă în tabăra liberalilor, având şi ea legături mai vechi cu baronul petrolier de pe malul Bâcului. Performanţă egalată şi de Shor în cazul deputatului PS Abramciuc.

Lucrul „negociatorilor” a coincis cu tirul de artilerie grea tras în Mihai Ghimpu din instalaţiile din presa „independentă”, mai ales la unele instituţii media, care se ştie pe cine au în spate. Mihai Ghimpu a aflat că Marinuţa cu Guţu îi „lucrează” colegii pe la spatele său şi a reacţionat prompt. Se pare însă că a fost prea târziu. Jocurile fuseseră făcute. Răzvrătiţii au reuşit să „convingă” şi alţi… naivi. Negocierile se pare că au găsit un sol fertil şi anume frica, că poziţia verticală a lui Ghimpu le pune în pericol miniştrilor PL fotoliile moi de miniştri sau deputaţi cu funcţii administrative. Alţii se pare că s-au lăsat ademeniţi din naivitate şi infantilism politic şi asta în pofida vârstei înaintate.

Nu zic că nu este un drept al răzvrătiţilor. O fi şi democratic, poate mai puţin moral şi justificat momentul. Nu ştiu dacă poate ţine pretextul înlocuirii lui Mihai Ghimpu cu Dorin Chirtoacă, care se vrea a fi un proiect benefic pentru PL. Mai ales că toată lumea şi nu doar din PL cunoaşte ataşamentul lui Chirtoacă pentru Ghimpu, care-i este mult mai mult decât un şef de partid. Deci, din start se pune o condiţie, mizându-se pe faptul că ea este irealizabilă, respectiv apărând motive de scindare în interiorul PL. Tactică deloc complicată, în schimb eficientă în asemenea cazuri.

Deci, de ce anume acum? Poate de aia că sondajele interne nepublicate din ultima perioadă dau PL drept unic partid din fosta AIE care are paradoxal un trend ascendent, comparativ cu o prăbuşire a raitingului celorlalte două componente, devenind o ameninţare tot mai mare pe dreapta pentru PLDM-ul măcinat de scandaluri de corupţie?! Sau trebuie să căutăm răspunsuri undeva prin zona preconizatului vot în Parlament pentru Guvernul Filat 3? Coincidenţă, ieri a devenit cunoscut un eveniment similar în interiorul Partidului Socialiştilor, deputatul Abramciuc înfruntându-l pe şeful său Dodon şi exprimându-şi intenţia de a susţine prin vot Guvernul Filat, fără a vedea cel puţin lista miniştrilor propuşi.

Şi încă o întrebare: CINE? Cine este deranjat de poziţia fermă şi verticalitatea PL, de care se tot împiedică. Şi CUI îi cade ca o mană din cer această lovitură sub centură aplicată lui Mihai Ghimpu. Şi voi care credeaţi că în MallDova există un singur păpuşar… Mai este pescarul. CINE oare e Pescarul care a „pescuit” deputaţii şi miniştrii PL??? Ghici, ciupercă, cine-i! 😉

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole