Cine îi calcă nervii lui Filat? (Fragment din cartea ”Căderea Armaghedonului”)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

L-am rugat, nu o singură dată, pe Filat să nu vorbească prin childuri. I-am mai dat un sfat – să nu aservească presa, să nu-i presoare fărâmituri în palmă, fiindcă sentimentul de vomă al celor care privesc este provocat și de cel care hrănește, și de cel care ciugulește.

Vina este a lui Filat. L-am auzit nu o singură dată exprimându-și nemulțumirea față de întrebările puse, mai ales la Compania Publică din dealul Schinoasei, defalcările pentru finanțarea căreia sunt efectuate de către guvern, care percepe impozitele populației. Însă factorul care decide mărimea lor este guvernul, condus de primul ministru. Așa că tăcerea e de aur dacă vrei să trăiești.

Ați înțeles, sper, că după ce a fost demis pentru corupție, Filat nu mai bagă în sperieți moderatorii. Aceștia, ca să nu fie arătați cu degetul a doua zi, pun întrebări de interes general, care privesc sărăcia, corupția, banditismul, privatizările ilicite.

Filat, însă, având interes electoral vrea să fie scăldat, ca un prunc nevinovat, în apele performanțelor pe care nimeni, cu excepția lui, nu le vede.

Filat nu-și dă seama că astfel devine tern, banal, neinteresant. Lumea încetează să mai urmărească evoluțiile lui, fiindcă e sătulă de promisiunile deșarte pe care le aude de ani de zile, dar care nu astâmpără foamea.

Din punct de vedere psihologic, ca interlocutor, Filat este complexat. El se teme să nu fie întrebat despre modul cum și-a tras IPTEH-ul, despre fabrica de ciment de la Rezina, fraudulos privatizată, ca și Banca de Economii, despre închinarea rețelelor de gaz secesioniștilor, despre Contrabandă, despre divorț, despre tânăra lui soție, despre finala ligii Campionilor europeni la fotbal, unde a fost cu Renato Usatâi, care a deschis tare-tare punga.

Fac un registru al activității prodigioase a lui Filat și constat că ea a decurs în condiții de stres permanent.

S-ar putea ca demiterea pentru corupție să-i priască. Trebuie doar să se reculeagă după atâtea furtuni magnetice financiare.

Adevăr vorbește Filat într-o postare de pe blogul său:” . În 2013 au fost mai multe acuzații la adresa mea, precum că aș fi cedat. Într-adevăr, am cedat funcția de premier, dar în urma acelei decizii responsabile am oferit timp țării să se dezvolte!”

Mai vreți ceva? Spune omul adevărul gol-goluț – ne-a lăsat să ne mai tragem sufletul. Că la toamnă vin iarăși alegerile și Filat trebuie să fie cu nervii brici.

Bănuiesc, în calitatea sa de prim ministru defunct, care a ”oferit timp țării să se dezvolte”, Filat transmite un mesaj întregii republici, căci cu toți oamenii ei a avut de furcă.

”Vreau să le transmit un mesaj celor care mă provoacă de dimineață până seara, încercându-mi nervii. Și pe mine mă nemulțumesc multe lucruri și aici mă refer la viteza cu care se implementează reformele. Dar asta nu înseamnă că voi da frâu emoțiilor și voi satisface ambițiile cuiva”, a declarat Filat, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Am spus, cu diferite ocazii, că Filat și-a șters picioarele de foarte multă lume bună. Lista e impunătoare.

Alexandru Tănase, Constantin Tănase, Val Butnaru, Călin Vieru, Mihai Godea, Vitalie Nagacevschi etc., etc. reprezintă un segment serios al intelectualității care a luptat douăzeci și mai bine de ani pentru triumful binelui asupra răului.

Lupta nu s-a încheiat. Ei se mai află pe baricade. Luptă împotriva lui Filat care se află pe baricadele răului.

Filat trebuie să învețe să-și pună întrebări de sine și să răspundă onest la ele. Dar, înainte de orice, trebuie să se învețe să nominalizeze, să spună la modul concret, cine-i încearcă nervii. Totodată, să nu se umfle în pene, dar să-și revizuiască acțiunile în cel mai serios mod cu putință.

Căci, în opinia absolutei majorități, el este cel care stresează lumea, având o patimă patologică pentru bani.

E bine să-și ia o pauză de durată, să ne scutească de prezența sa sufocantă, să ne ofere mai mult ”timp pentru dezvoltare” precum s-a exprimat.

Sanda, fosta soție a ex-premierului Vlad Filat, a spus într-un interviu că problema moldovenilor ca popor este emotivitatea în exces.
„Problema noastră ca popor este că suntem prea emotivi și nu putem să ne stăpânim emoțiile pentru a analiza lucrurile la rece”, a menționat Sanda Filat, care este psiholog de specialitate.

„Pe mulți oameni însă îi îngrijorează ziua de mâine, nesiguranța, instabilitatea. Ăsta este un stres real pentru moldoveni, dar fiecare găsește propriile soluții pentru a-l depăși. Cu așa gen de probleme însă oamenii rar vin la psiholog. Cel mai des se adresează cu probleme legate de relații, de încrederea în sine, de frici, de emotivitate excesivă”, a mai spus Sanda Filat în interviul citat.

Recunosc, am crezut că avertismentul lui Filat de a nu fi incercat de nervi este lansat în direcția fostei soții, de care a divorțat în august 2012.

Apoi m-am gândit la cei nominalizați mai sus. M-am gândit la Diacov, pe care l-a trădat ca acesta să fie salvat de la moarte sigură de Plahotniuc ( banii) și Lupu (imaginea de comunist trădător minciunos).

M-am gândit și la mine. Am cugetat îndelung, am cântărit cu atenție toate câte le-am făcut pentru acest specimen ca să trag concluzia că nu avea nici un temei să –mi îngrădească dreptul la libera exprimare, asmuțându-și justiția (Oleg Efrim) împotriva mea.

Fiindcă veni vorba, îl informez pe Filat și pe Leancă, scula lui, că după a șaptea lună de chin un proces e gata să înceapă.

Altă cerere de chemare în judecată a ministerului justiției, depusă la judecătoria Buiucani încă în luna august, zace moartă.

La Curtea de Apel Chișinău, protagonistul din Pădurea Domnească, Ion Pleșca, face absolut ce vrea într-un proces intentat lui Serafim Urechean, care a plagiat cu nerușinare, încălcându-mi drepturile de autor.

Dacă nu mă înșel, a devenit ciracul lui Filat , acest președinte al Curții de Conturi care strigă cât îl țin bojocii că în țară se fură pe un cap.

Îl întreb acum pe Filat aceasta cum se numește? Chiar se face a nu ști cine a dispus hărțuirea?

Hai, dați-o naibii de treabă! Degrabă vă voi întinde nervii pentru a mă apăra. O să vă placă. Vă asigur!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole