Cine-i Pilatul Politicii Moldave de Azi?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Apropiindu-se Sărbătoarea Învierii Domnului nostru, lumea își dă seama tot mai mult că a te încrede în politicieni e o prostie.

—E un lucru pripit, zice, mai diplomatic vorbind, Renato Usatîi, care speră, numai el știe cum, să revină la cele 25 %  anulate de CEC-ul și MAI-ul lui Filat din 2014, Pilatul Politicii moldovenești de atunci.

—Un lucru minunat suntem noi, politicienii adevărați ai Moldovei, care, practic, avem averi de milioane, dar, teoretic, suntem cu poporul. Cu cel mai sărac popor din Europa!, triluie Dodon.

—Să faci politică într-un mod corect și onest este, totuși, o Artă, sună, ca din trompetă, Plahotniuc.

—Să realizezi ce ai promis— asta înseamnă să fii politician din Partidul Șor, trombonește Ilan Mironovici, al cărui mare prieten-politician de ieri era Filat, Pilatul Politicii moldovenești a devalizării tuturor băncilor.

—Eu chiar nu știu ce sunt politicienii. Trebuie să-mi întreb patronul din Germania, zice Năstase, cel care în loc de Icoana Mîntuitorului o are pe-a lui Lenin în beci.

—Eu vin din Banca Mondială, habar n-am de așa ceva, eu am fost un economist al Educației, încă nu m-am născut ca politician,  ca Domnul Filat, de exemplu, a zis Maya Sandu, după care a stins lumina și a închis ochii.

Brusc se lăsă o liniște nepămîntească în jur.

Alegătorii erau la biserică.

Așteptau Învierea Domnului lor.

Al Regelui Regilor!

Al Celui care nu se șterge pe mîini atunci cînd ne adresăm Lui, în Rugăciune.

Al Celui care este mai puternic decît orice politician!

Decît orice Pilat.

Născut sau nenăscut pe-acest picior de Plai, pe-această gură de Rai.

Care a fost, cîndva, demult–demult, Țara Creștină și Voievodală-a Moldovei!

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole