Cine este Veronica Bacalu? (judecînd după profilul de facebook)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu o cunosc pe Veronica Bacalu. Nici nu știam despre existența ei pînă acum, cînd i-am auzit numele inclus în lista potențialilor candidați la președinție. Am decis să aflu, dar în condițiile în care wikipedia, cu extensiile sale de ro, ru și eng, nu oferă nici un rezultat; iar pe google o simplă căutare „Veronica Bacalu” oferă circa 1,31 milioane de răspunsuri, și totodată la întrebarea „Cine este Veronica Bacalu?” același motor de căutare oferă în jur de 533 de mii de rezultate (deci cam multe); am decis să caut pe facebook.

Ceea ce voi scrie mai jos însă, despre un om cvasi-necunoscut opiniei publice pînă acum cîteva zile, sau cunoscut, dar uitat de ceva vreme majorității moldovenilor, nu pretinde a fi o analiză completă și pertinentă despre posibila viitoare președintă a Republicii Moldova. Așa cum însă în copilăria mea „caietul” era „oglinda elevului”, parafrazînd, voi spune că „profilul de facebook este fața omului”.

Veronica Bacalu este născută la data de 28 februarie 1961 (în trei zile o să aniverseze cea de-a 51-a zi de naştere), este din Chişinău, dar locuieşte în Bethesda, Maryland, Statele Unite ale Americii (presa spune că locuieşte acolo de mai bine de zece ani. În 1978 a absolvit Şcoala numărul 2 din Chişinău, iar în 1983 – Academia de Economie Naţională din Moscova (Moscow Academy of National Economy/Московская академия народного хозяйства). Actualmente, munceşte la Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Click pentru a citi mai departe…

Comentarii