Cine e credibil, Pavel Filip care afirma ca 500 de milioane de euro au ajuns in Moldova in 2016 sau Deliu, Sandu, Usatii si Nastase care zic ca totul e rau?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Guvernul Filip a primit o mostenire grea, de la predecesorii sai.
Finantarea internationala blocata, furtul din sistemul financiar, cazul BEM si altele.
Ne aducem aminte trista zi de 20 ianuarie 2015, cind opozitia unita, ghidata de la Kremlin, a incercat sa ocupe sediul Parlamentului si sa blocheze instaurarea Guvernului Filip.

 In conditii grele, Guvernul a reusit mai multe performante, anul trecut a fost inregistrata cea mai scazuta inflatie din 2009, si asta in conditiile in care anul a fost instabil in prima jumatate, cu proteste, crize etc.

A fost semnat un nou acord cu FMI si asta inseamna nu doar banii care vin din partea acestuia, ci restabilirea credibilitatii pe plan extern, peste 64 la suta din exporturile moldovenesti sunt in UE.
A sporit si calitatea productiei moldovenesti, vin bani pentru infrastructura.
Anul trecut partenerii europeni ne-au transferat deja 45 de milioane de euro, Comisia Europeana a anuntat ca va aloca inca 100 de milioane de euro in urmatorii doi ani, dintre care 40 sub forma de donatii.

Sa-l citam pe Pavel Filip:” Și pentru că tot a venit vorba despre cifre și proiecte mari, economiștii înțeleg cu siguranță patru dintre ele care ne fac să fim optimiști în 2017. Prima: aproximativ 500 de milioane de euro reprezintă totalul sumelor externe deblocate pentru Moldova numai pentru anul 2016. A doua cifrăpeste 350 de milioane de euro deblocați deja pentru următorii ani. A treia cifră: creștere economică prognozată de specialiști de aproximativ 3,5 la sută din PIB. Și în fine, a patra – rata inflației de 2,4 la sută, a doua cea mai mică rată a inflației din cei 25 de ani de independență”.

E vorba si de reforma sistemului de pensii, care salveaza in general sistemul de pensionare.

Asta va inseamna si majorarea pensiilor la majoritatea beneficiarilor.
Agentia Moodys a dispus trecerea ratingului de tara de la negativ la stabil, ccea ce va permite mai multe investitii straine
Asteptam in 2017 reforma administratiei publice centrale, micsorarea numarului de ministere si eficientizarea activitatii.

Stranii in contextul zilei de azi, sunt atacurile venite dinspre PLDM, potrivit lui Deliu, reformele anunțate de Guvern provoacă incertitudine totală cu privire la sustenabilitatea statului.

Ar fi bine ca pldm-stii sa-si aminteasca de fostul premier Filat, care este deja condamnat intrun dosar penal, si de unii ministri si sefi numiti de acest partid, declarat proeuropean, care au ajuns pe banca acuzatilor.
E cazul sa o spunem clar, din cauza la alde Flat si alti PLDM-sti, antrenati in dosarul BEM si altele, Moldova a fost lipsita de finantare internationala, drept consecinta a devenit si antieuropeanul Dodon presedinte.

Da, PLDM, PDA si PAS, l-au legitimat pe Dodon in fata electoratului protestatar, facind posibila alegerea acestuia la alegeri directe, si aici deja e limpede ca au fost folositi de Kremlin.
Opozitia unita de Kremlin, mai cerea la 20 ianuarie 2015 alegeri parlamentare anticipate.

Pai daca aveau loc alegeri parlamentare anticipate, astazi aveam majoritate antieuropeana in Parlament, iera sa fie denuntat deja Acordul de asociere cu UE, armata Rusiei ar fi fost legalizata, tara confederalizata  etc.

Domnilor, Deliu, Maia Sandu, Andrei Nastase, decideti-va ce promovati, cursul proeuropean sau victoria definitiva a lui Dodon si Putin in R.Moldova?

 

Comentarii