Cine destabilizează Moldova?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Președintele Dodon are Putere, dar nu-i este suficientă.

1/3 din deputați sunt ai lui, are o droaie de consilieri în Primăria Chișinăului și nu doar acolo, deține postul de președinte al Republicii Moldova, cu un aparat de peste 100 de angajați, cu vile, palate și alte edificii aflate la cheremul administrației prezidențiale, dar tot i se pare enorm de puțin.

Dodon e un președinte din mîneca lui Putin și dacă Putin, și Rogozin, și Lavrov au zis că el trebuie să destabilizeze situația dintre Nistru și Prut, atunci Dodon n-are încotro: trebuie să facă precum i s-a poruncit!

Putin este general de KGB, iar ordinele date de KGB nu se discută–se execută și-atît!

În caz contrar a doua zi nu mai ești viu!

Dodon știe cîte ceva despre KGB și politicile de exterminare a celor incomozi Puterii.

Din acest motiv dînsul nici nu vrea să riște cu propria viață și a hotărît ca la 24 septembrie să arunce în aer Puterea din toate localitățile Moldovei.

Prin mitingurile și marșurile de protest demarate contra guvernării proeuropene!

Lozinca lor va fi: Moscova–DA, Europa–BA!

Tunuri are, tancuri–destule, arme–și mai multe, o bombă cu hidrogen i-a fost trimisă cadou ieri  de conducătorul nord-coreean.

În aceste condiții un cutremur de 6,3 grade este ca și garantat!

Mai ales că PSRM-ul a găsit și cauza megaprotestelor lui Dodon.

Iată ce spune partidul în acest sens:

„Majoritatea parlamentară și guvernul continuă în mod deliberat, și intenționat să tensioneze situația politică din țară. Suntem siguri că acest lucru se întâmplă, inclusiv, la cererea curatorilor occidentali ai Partidului Democrat, a tuturor sateliților săi.

După trei ani de punere în aplicare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, poporul moldovean a devenit mult mai sărac, iar genocidul social continuă.

În contextul lipsei unor rezultate minime în economie și în sectorul social, guvernul și majoritatea parlamentară organizează din ce în ce mai des provocări politice. În primul rând, se referă la demersurile către principalul partener strategic al Republicii Moldova – Federația Rusă.

Expulzarea diplomaților ruși, interdicțiile de intrare pentru jurnaliști și oficiali, numirea co-președintelui Comisiei interguvernamentale moldo-ruse drept persoană non-grată și blocarea activității sale, refuzul de a participa la activitatea structurilor CSI, încercările de a interzice canalele de televiziune rusești, acțiunile provocatoare împotriva Transnistriei, pe fondul încercărilor de reglementare, retorica agresivă cu privire la canalele TV controlate de Rusia, flirtul demonstrativ cu NATO – toate acestea nu sunt altceva decât o încercare de a întrerupe complet relațiile cu Rusia, de a provoca măsuri de represalii, care nu îi vor afecta pe Plahotniuc sau Partidul Democrat, ci va avea de suferit poporul moldovenesc, agenții economici și țara în ansamblu.

Comitetul Executiv Politic al PSRM afirmă că, timp de trei ani de punere în aplicare a Acordului de Asociere, temerile noastre, cu privire la consecințele semnării acestui document fără consultare cu poporul, au fost justificate. Am avertizat în repetate rânduri despre toate acestea, începând cu protestele în stradă și finisând cu Bruxelles.

Comitetul Executiv Politic al PSRM declară că partidul își menține angajamentul față de necesitatea anulării timpurii a Acordului de Asociere cu UE, vom insista și căuta să realizăm acest lucru. Aceasta este sarcina noastră politică și angajamentul față de alegători. Credem că astăzi, Integrarea Euroasiatică este singura soluție pentru dezvoltarea socio-economică a Moldovei.

Partidul Socialiștilor sprijină pe deplin politica președintelui, Igor Dodon de a relua parteneriatul strategic cu Federația Rusă, de a avea relații reciproc avantajoase cu Occidentul, de a consolida statalitatea, de a îmbunătăți situația socială și economică din țară. Încercările de a bloca acțiunile președintelui ales de popor în direcția de dezvoltare a țării sunt inacceptabile.

PSRM îndeamnă toți susținătorii statalității Republicii Moldova să își unească forțele pentru a se opune actualei guvernări. Îndemnăm concetățenii noștri să fie pregătiți pentru acțiuni de protest pe scară largă, inclusiv convocarea Marii Adunări Naționale.”

Acum este clar сine și la comanda cui vrea să arunce în aer toată clasa politică din Moldova?

Acum nu vă vine în gînd cum a terminat-o și celălalt politician, care promisese să realizeze și el ceea de ce se cred în stare socialiștii de azi?

Și unde e Filat în aste clipe? Și unde e PLDM-ul?

Și unde va fi mîine Dodon cu tot cu  marele său partid, care nu este veșnic sub soare???

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole