Cine achită pentru pozele electorale ale lui Andrei Năstase din SUA

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Un mare paradox întâlnit în viața moldoveanului este faptul că ne place să criticăm pe cei de la guvernare, pe cei bogați sau pe cei care își ascund averile. Cel mai des, societatea se întreabă de unde cei bogați au bani, iar răspunsul la această întrebare, fiecare îl percepe diferit, mai ales atunci când vine vorba de indivizii care de 5 ani nu lucrează, dar trăiesc în lux și nu prezintă nici un venit. Exact așa individ este Andrei Năstase, liderul PPPDA, șoțul Angelei, fiul Anei și finul lui Victor…

Pe rețelele de socializare se întâlnește un mesaj, precum Andrei Năstase se află acum în SUA, unde chipurile are mai multe întâlniri extrem de importante pentru Republica Moldova. Deși este evident că aceste postări sunt pur electorale, iar pozele sunt făcute pe niște coridoare, nu vreau să rănesc demnitatea susținătorilor DA și să presupun că totuși Năstase a început să se gândească la țara noastră, deoarece până acum mai mult a lucrat împotriva ei. Presa a scris că din ’90 până prin 2014 a lucrat în calitate de procuror, a instrumentat dosarul ilegalităților de la compania de stat „Air Moldova”, în care era implicat Victor Țopa, a fost avocatul lui Țopa și tot așa doar împotriva statului.

Lăsând la o parte rudele și faptul că clanul Țopa figurează în mai multe investigații jurnalistice în calitate de beneficiar al atacurilor din anii ’90 la „Air Moldova” și la Banca de Economii, în față îmi apare un semn de întrebare la capitolul proveniența banilor pentru biletele spre SUA, deoarece din raportul de avere a acestuia reiese că el de mai mulți ani n-are nici o sursă de venit, iar cei 63 584 euro, care i-a obținut soția în perioada 2016-2017, la sigur n-au ajuns la Andrei Năstase, știind că soția și copiii acestuia locuiesc într-o casă luxoasă în oraşul Bad Homburg din Germania, la 25 de kilometri de Frankfurt, și care zilnic cere bani – foarte mulți.

Pentru a fi mai explicit de ce apar aceste semne de întrebare, cred că ar trebui mai întâi să cunoaștem aproximativ cât costă un bilet spre Washington (asta reiese din postarea lui Năstase), deoarece, totuși, vorbim despre o destinație care e peste ocean. Din primele surse găsite, prețurile pentru un bilet (dus – econom), sunt de două ori mai mari decît salariu mediu pe economie în Moldova, iar dacă trecem la altă clasă, atunci cifrele se ridică la peste 80 000 lei și pot ajunge la 150 000 doar pentru un bilet (dus).

Cifrele sunt enorme, mai ales pentru un bugetar sau pentru un om care de mai mulți ani n-are nici un venit. N-are venituri nici Năstase, însă, se pare că el totuși are acești bani sau cel puțin, el totuși a ajuns pe banii cuiva în SUA, nemaivorbind de faptul că Hotelul, mâncarea, taxi-ul și multe alte chestii, costă mult în capitala Statelor Unite.
Primul gând care mi-a venit atunci când am văzut unde se află acum Andrei, a fost faptul că biletele i-au fost cumpărate de oligarhii fugari Țopa din banii furați tot de la poporul basarabean, însă, după ceva clipe, mi-am dat seama că Andrei mai are și bani ascunși, sau mai degrabă bani aflați pe conturi înregistrate pe numele mamei sale. Acest individ şi-a folosit propria mamă, pensionară, în operaţiuni de spălare a banilor proveniţi de la oligarhii Ţopa. Investigațiile au arătat că pe acele conturi erau vreo 6 000 000 de lei, însă astăzi, eu nu pot să afirm cu încredere că anume din acei bani s-au cumpărat biletele spre SUA.

Răspunsul la sigur nu-l vom primi de la Năstase, de aceea rămânem doar cu presupunerile, iar intuiția mea se oprește la câteva surse: Mama pensionară, nașul fugar sau iarăși același ONG afiliat unui oligarh kazah, Fundația Open Dialog, specializată în lobby în instituțiile europene, înregistrat în Polonia de ucraineanca Ludmila Kozlovska, care la rândul ei este acuzată de înrolare de partea serviciilor speciale rusești în războiul hibrid dus de Rusia împotriva Occidentului.

Deoarece se apropie alegerile, cred că vizite de acest gen vor mai fi, iar banii pentru ele, din nou vor apărea din ceruri.

P.S. Și totuși cineva investește bani grei în fundul unui ins care dorește să ajungă la cârma statului.

P.P.S. #Pace 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole