Chirtoacă îsi joacă rolul său tradițional

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cum era și de așteptat, Dorin Chirtoacă iarăși joacă rolul său tradițional – cel de victimă. Iar mesajul nepotului liberal este același de acum 4-5 ani – un mesaj ideologizat, anticomunist si unionist.

Este un proverb moldovenesc – a se bucura ca nerodul de praznic. Am impresia ca Dorin Chirtoacă se bucură in același mod de tot felul de campanii negative impotriva sa, care-i oferă prilej pentru victimizare și pentru a polemiza pe alte teme decît problemele reale ale Chișinăului.

Noi cunoastem aceasta tactică perfidă a lui Chirtoacă, de a se autovictimiza, de a-și deplinge situația și de a da în permanență vina pe altii, de aceea din start am evitat să ieșim cu invinuiri și atacuri împotriva lui, am evitat și campanii negative. Am și declarat nu o singură dată, ca oponenții mei în acest scrutin sunt problemele Chisinaului, iar eu vin cu soluții concrete, nu cu demagogie.

Deci, îi recomand domnului Chirtoacă sa dea drumul la aerul din piept, să-și potrivească mai bine ochelarii pe nas și să se uite atent în jur, la haosul din municipiu. Și îi propun să polemizăm pe marginea problemelor reale, nu pe marginea unor probleme virtuale, politizate.

Cît privește campania negativă la care se referă Dorin Chirtoacă, eu ma disociez de ea, pentru ca eu am campania mea, pe care am lansat-o în Joia Curată, o campanile deschisă, pozitivă, cu soluții.

Și regret că diverse jocuri electorale, care pînă la urmă nu se știe pe cine mai mult avantajează în acest scrutin, creează motive pentru acuzații împotriva mea.

Lasați deoparte armele, stimați contracandidați, avem nevoie de ordine în Capitală, nu de confruntari agresive și razboaie psihologice.

Comentarii

Igor Dodon

Igor Dodon

-Deputat, preşedintele Partidului Socialiştilor- Date personale: Data naşterii: 18 februarie 1975 Lucrări Ştiinţifice: Articole ştiinţifice în revistele ştiinţifice. Programe pentru disciplinele de specialitate în cadrul ULIM şi IMI....

Ultimele articole