Chirtoacă are prezervativele politice de proastă calitate

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ne-am amuzat copios pe seama faptului că lui Mihai Ghimpu, tanchistul de Colonița, a rămas vrăjit de frac și papionul atunci când au fost primiți de către familia regală. Flăcăului tomnatic i-a plăcut să primească înalte distincții, cu toate că presa din România a rămas rece la evenimentul în cauză, ceea ce denotă că edilul de Chișinău este carte bătută în politica de integrare dintre cele două state românești.

Dar dumnezeu cu dânsul și cu neamurile sale care dorm pe laurii lui Gheorghe Ghimpu. Ceea ce mi-a displăcut, a fost faptul că acest vlăjgan politic nu a fost alături de principesa Margareta și principele Radu în momentul depunerii coroanei de flori la statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Nu știu ce treburi mai importante putea avea specialistul în beton și nepotul său, încât nu i-au însoțit, ceea ce era obligatoriu conform protocolului.

Pe lângă faptul că nimeni nu a spus cine i-a invitat la Chișinău, ceea ce denotă că ministerul de externe al fiicei lui Snegur este o parodie, un gest al unor imbecili politici, primarul de Chișinău apucă prăjina de Colonița. Acest ”politician” care susține înflăcărat mișcarea homosexualilor în R.Moldova declară fariseic: ” De data asta ne-am făcut de râs la nivelul întregii Europe, întrucât reprezentanţii casei regale fac parte din familia regală care este înrudită cu familiile regale europene. Cu siguranţă, se va afla despre acest lucru, iar familiile regale europene reprezintă o voce puternică în Europa, au un cuvânt greu de spus în Europa. ”
Să fim foarte expliciți. Cine s-a făcut de râs în Europa? Noi, sau tu cu unchiul tău ?
Vedeți bine, viitorul lider național al R.Moldova ,precum îl vrea doar moșul, este în variantă de export. Acasă se protejează să nu se infecteze cumva cu sindromul imunodeficitar SIDA.

Politicește vorbind, Chrtoacă și Ghimpu au fugit primii de pe corabia naufragiată cu numele AIE. Au înțeles că e timpul să incendieze punțile. Cirtoacă nu a mișcat un deget ca să avem o capitală europeană. Chișinăul nu a arătat niciodată mai rău ca în anii de guvernare ai AIE. Eu, unul, nu înțeleg de ce Dorin Chirtoacă nu a insistat ca, cel puțin 50 la sută din defalcările chișinăuienilor în bugetul de stat, să fie defalcate pentru amenajarea orașului. Pentru concludentă, alte capitale, inclusiv Moscova iubită, are dreptul să folosească tot cât obține în modernizare, în edificarea locuințelor sociale, în construcția stadioanelor, a parcărilor supraetajate.
Chirtoacă nu-și asumă eșecul. El îi găsește de răi pe cei din subordine cu care a lucrat cot la cot ani buni. Primarul Chirtoacă îi lovește cu capul de betonul alianței unchiului său, Mihai. După ce l-a făcut cu ou și cu oțet pe pretorul sectorului centru, liberal ca și el, Chirtoacă se ia de adjuncții săi. A declara că este ”satisfăcut” (verbul sună ca injurios pentru flăcăul Dorin!) în proporție de 90 la sută de activitatea unor viceprimari care l-au învățat de toate câte oleacă, fiindcă nici ei nu știu mai mult, sărmanii. A făcut mare păcat. Nimeni, niciodată, dacă are măcar câtuși de puțină omenie în el, nu recurge la asemenea dezvăluiri. După asemenea perdaf public, interzis de toate manualele, Chirtoacă lasă impresia că nu a fost mișcat deloc de gestul Papei care a spălat picioarele deținuților. Mai mult, acest june, prin comportamentul său, vrea să ne convingă că a fost născut în fotoliul de primar și că obligația sacră a chișinăuienilor este să-i schimbe pamperșii politico-economici până la adânci bătrânețe.
Chirtoacă, cel care a băgat Chișinăul în rahat, rămâne adolescentul dificil al surprizelor de doi bani în care nu mai crede nimeni. Declarația lui recentă ne conduce la gândul că pentru el cu cât e mai rău pentru țară, cu atât mai bine e pentru ei. Numai că trebuie să mai și un pic de simț în tine, trebuie să-ți asumi greșelile.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole