Chiar dacă au fost mințiți, Maia Sandu cerșește iarăși votul lor!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nesimțire – lipsă de bun simț. Acest cuvânt este unicul cu care o pot caracteriza pe politicianul de pe Facebook, Maia Sandu.
Una din promisiunele Maiei Sandu față de cetățeni, a fost schimbarea sistemului electoral, ceea ce va permite cetățenilor să-și aleagă singuri persoana care să-i reprezinte, cât și o posibilitate a diasporiei de a se implica direct la luare deciziilor. Acest lucru l-a făcut în tandem cu Andrei Năstase, Igor Dodon și Renato Usatîi în PMAN, unde a  fost supus votului, rezoluția ce ține de schimbarea sistemului electoral, cel proporțional cu cel uninominal.

Dar acest lucru a luat o întorsătură neașteptată atunci când Guvernul a susținut cerința protestatarilor de a schimba sistemul electoral. Atunci Maia Sandu nu-și mai dorea acest lucru, mai ales că o mare parte a voturilor primite, au fost din partea diasporei. Unde spre exemplu în Londra, pentru dumneaei au votat în proporții de 90%. Unul din motivele care au făcut-o pe Maia Sandu să se răzgândească și să nu-și exercite promisiunea față de cetățeni, a fost faptul că ar putea pierde un număr important de susținători.

Dar odată cu apropierea alegerilor Parlamentare din 2018, Maia Sandu recurge la aceleași acțiuni ca înaintea alegerilor prezidențiale, merge să se întâlnească cu diaspora chiar în anul electoral. Doar că nu se știe o face iarăși în lux, zburând cu avioanele lui Ilan Șor sau nu? Oare ce explicație va avea Maia Sandu față de cei din Parma și Bologna, dacă va fi întrebată de ce a dorit să-i lase fără posibilitatea de a se exprima în Parlament, în momentul când a început lupat împotriva schimbării sistemului electoral? Și în genere unde a fost Maia Sandu în perioada dintre alegerile prezidențiale și cele parlamentare, de ce nu a mers să afle despre problemele moldovenilor plecați din cauza Guvernul din care a făcut parte?

Chiar dacă și-a încălcat promisiunea față de cei din diasporă care au votat-o, ea merge să cerșească iarăși votul lor.

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole