CHETRARU: “O ECHIPĂ DE BĂIEȚI CARE, DACĂ VA TREBUI, O SĂ DEA LA BOT LA TOATĂ LUMEA”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

AIE-urile, CoIE-urile şi CPE-urile au demonstrat din plin cum nu trebuie să arate lupta anticorupţie. Bărbaţia CNA-ului a cam fost strivită de blocul de beton numit COALIŢE. De dragul COALIŢIEI nu se atingea nimeni de fostul şef de la Vamă fiindcă era omul „şăfului” de la PLDM. Mascaţii nu se băgau la Primărie că se supăra liderul unionist al liberalilor. S-ar fi apucat şi de oamenii PD-ului dar se ajungea din nou în punctul zero. Dacă duci o luptă anticorupţie, păi trebuie să-i bagi pe toţi la dubă. Aşă că, vorba cântecului „n-ai şi-i faşi cum nu dai”.

Am stat ca fraierii opt ani şi ne-am uitat la statisticile seci ale CNA-ului şi ne venea să ne dăm palme. Ne simţeam proşti sau prostiţi şi totul de dragul COALIŢIEI şi schimbării până la capăt. Mai vedeam câteun funcționăraș sau polițist prins cu mita de CNA. Așteptam DNA-ul să treacă Prutul. Politicienii COALIȚIEI vorbeau despre lupta anticorupție din România și cât de frumos dădeau politicienii români la TV, având brățări la mână.

“BONJUR MAMAN!”

Odată cu schimbarea conjuncturii politice s-a dezlegat și bărbăția CNA-ului (ca să nu citez o vestită jurnalistă de pe malul Bîcului). Chetraru şi-a onorat promisiunea dată odată unui fost prim-ministru şi CNA-ul a început „să dea la bot”. Doar că a început să lovească şi în stânga şi în dreapta. PLDM-ul a resimțit din plin croșeul dat direct în “bot”, iar unii s-au bucurat prea devreme, crezând că este o simplă răzbunare a lui Plahotniuc. Au crezut că lupta anticorupție se va opri în curtea liberal-democraților. Au crezut că Triboi și Grama, oameni apropiați lui Plahotniuc, au fost jertfiți pe altarul PR-ului democraților, dar ce au căutat în curte le-a intrat. Mașinăria anticorupției a început să toace funcționarii de toate culorile.

Cei care mai ieri credeau (ca și Filat de altfel) că de dragul COALIȚIEI și în numele partidului vor putea face orice au rămas șocați. Clubul finanțatorilor unor partide a început să piardă membri. Autorizațiile de construcții nu mai aduc bani, transportul nu mai este profitabil, terenurile agricole nu se mai vând și probabil că și treburile municipalității se cam împut. Cel mai interesant este faptul că COALIȚIA rezistă. Bine, au ieșit vreo doi sau vreo două în față să spună că partidul lor este cel mai cu sânge albastru și încurcă puterii, dar per ansamblu rezistă bine. Liderii tac astfel încât să nu fie zăriți de Chetraru și poate, ‘or putea scăpa fără să “ia la bot”. Probabil ar trebui să regrete că nu au insistat pe reforma instituțiilor penintenciare fiindcă le va veni rândul fiecăruia.

 

Comentarii