Cetățenii cu memoria scurtă, prada politicienilor!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Fiind și eu cetățean al Republicii Moldova cu drepturi de pline ca toți ceilalți concetățeni, îmi voi expune și eu părerea asupra protestului de azi, sau mai corect a noului FAIL al opoziției.Ok, pentru unii acesta poate și este un protest, pe când pentru marea parte a cetățenilor este …

De ce îl consideră astfel? Foarte simplu.
Nu pot să numesc o manifestație protest unde numărul celor prezenți este mai mic decât numărul celor care stau în rând la gheretele lui Chirtoacă cu închețată pe timp de vară.
Motivul de ce au venit așa puțini e clar pentru toți.
1. Partidul condus de Andrei Năstase ( din umbră de Țopa), este precum declarase Maia Sandu, un partid politic cu o susținere de 3%.
2. Partidul condus de Maia Sandu, care era susținută în mare parte de cei cu viziuni unioniste , n-au ieșit și de data aceasta la protest după declarațiile făcute de aceasta referitor la ReUnirea. Aceștea manifestându-și în număr mare, indignarea pe rețelele de socializare față de declarațiile anti-unioniste ale acesteia.
3. Partidul condus de fugarul Renato Usatîi, aici nu mai e cazul să vorbim nimic, că deja nici băieții în haine sportive și cu sigle ale ocupanților ruși n-au mai ieșit, ne mai vorbind deja de liderii acestui partid care sunt reținuți unul după altul pentru creșterea de marihuană în cantități deosebite de mari.
4. Societatea civilă, sau mai corectă societatea partidelor de opoziție. O societatea civilă care astăzi a fost reprezentată de fostul deputat PPCD Angela Aramă, care a votat a votat pentru Voronin în 2015.

Presa din Moldova sa împărțit și ea în câteva tabere:
1. Cea afiliată lui Năstase, spune ca protestul e organizat de Consiliul Marii Adunări Naționale, adică de Platforma DA. Însă Maia Sandu nu face parte din această structură.
2.  Presa lui Filat (TV8, Unimedia, Ziarul de Gardă, și alții) spun că protestul este organizat de PAS.

Dar cel mai amuzant este faptul că protestul a fost promovat ca fiind unul împotriva schimării sistemului electoral, pe când Angela Aramă a invocate alte probleme în viziunea acestora , uitând de scopul pentru care sau strâns și anume acela ce ține de sistemul electoral. Acest lucru posibil s-a întâmplat din cauza că oamenii care au stat în spatele acestor proteste sunt cei care au promovat din 2008 schimbarea sistemului electoral.
* 2008 –  PLDM a colectat în jur de 400 mii de semnături pentru introducerea sistemului mixt;
* 2009 – în progarmul electoral a celor din PLDM, odată cu ajungerea la putere, se angajau să schimbe atat modalitatea alegerii președintelui cât și a deputaților;
* 2013 – se votează introducerea sistemului mixt, ca mai apoi să fie anulat prin votul comun cu comuniștii;
* 2014 – Filat propune modificarea Constituției ca președintele să fie ales direct de către cetățeni;
* 2015 – Membrii Platformei cer public ca deputații să fie aleși de cetățeni fiind schimbat sistemul electoral.
* 2016 – Maia Sandu se alătură protestului și aliaților săi de acum Năstase, Usatîi și Petrenco dovadă a faptului că are aceleași aspirații și revendicări ca și cei din PPDA, PN și Antifa.
Ambele revendicări a acestora a fost îndeplinite de către guvernare, Dodon fiind ales președinte direct de către cetățeni, iar schimbarea sistemului electoral a fost votată în Parlamentul R.Moldova.
De aceea la acest protest au participat doar cei cum minte scurtă și cărora le place să fie niște râmi a peștilor mari din opoziția din Moldova.
sursa: https://www.facebook.com/ion.mischevca/posts/10155804192429189?pnref=story

Și iată în cele din urmă, cum văd eu acest protest.

 

 

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole