Cel mai mare pericol este plecarea lui Leancă cu totul din politică

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ieri am urmărit cu atenția toate jurnalele de știri și am citit pe toate portalurile peledemiste despre declarația făcută de Veaceslav Ioniță și, ulterior, am citit declarația lui Vlad Filat, președintele PLDM. Văd că se merge în continuare cu un concert bine organizat, cu dezvăluiri și difuzări în presă, cu organizatori ascunși și zâmbăreți. Totodată, observ o tendință de alimentare a conflictelor interne în PLDM prin atribuirea lui Iurie Leancă a celor mai murdare fapte de până acum. Cineva încearcă să ne spună că Renato Usatîi este păpușarul în acest caz, însă eu nu cred. Lucrurile mari se dezmembrează de la sine. PLDM a fost partid mare și într-o bună zi va deveni mic, din cauza intereselor bănoase.

Situația creată în jurul PLDM, în jurul lui Vlad Filat, acum și în jurul lui Iurie Leancă, nu face nimic altceva decât să alimenteze un pericol iminent – abandonarea arenei politice de către Iurie Leancă, ultima locomotivă de rezervă a PLDM-lui și ultima locomotivă a Alianței de guvernare.

Toate scandalurile acestea și dezvăluirile despre Aeroportul Internațional Chișinău și Banca de Economii ar putea provoca lui Iurie Leancă o desconsiderațiune față de toată politica moldovenească, de lideri, partide și de vectori europeni. În fiecare zi răbdarea din paharul său dă peste margini. Eu cred că situația aceasta nu va dura mult, iar o decizie în acest sens ar putea fi luată înainte de alegeri, imediat ce vor ieși la iveală tot mai multe drăcovenii economico-financiare corupte, plănuite și însușite de Vlad Filat, prin firmele sale de peste hotare și prin nepoții „milionari”.

Iurie Leancă ar putea arunca într-o bună zi pe masa președintele Nicolae Timofti o cerere de demisie din fruntea Guvernului și o altă cerere pe masa lui Filat privind plecarea din PLDM. Nimic nu mă face să mai cred că acest om, venit în fruntea Cabinetului de miniștri să rezolve problemele create de Filat, este în stare să suporte toată murdăria vărsată în capul său. Ne-am putea trezi într-o bună zi că Leancă nu mai vrea nici în PLDM, nici în alt partid, iar Coaliția de guvernare nu are acum o altă locomotivă. Să inventezi acum un alt lider, în locul lui Leancă, nu se reușește, pentru că e timp prea puțin. Din păcate, despre aceste lucruri nu se înțelege în sediul PLDM și prin restaurantele pe unde discută Filat planurile sale de lovire în actualul premier.

Vlad Filat, în loc să înțeleagă care-i situația de fapt și să o lase mai agale cu politica, asmuță analiștii săi și presa de partid asupra bunului și dragului coleg de partid, Iurie Leancă, iar el se ascunde prin tufișuri ca un laș, plasând prin oamenii săi reacții oficiale pe pagina de Facebook și pe site-ul partidului, cu îndemnul către ceilalți colegi de frunte să-l susțină și să facă share comunicatului.

Acest Filat ar trebui să se liniștească și nu mai roiască prin jurul lui Leancă. E timpul să-l lase în pace și să nu-l mai învinuiască de problemele de la Banca de Economii, Aeroport și altele. E momentul să se prezinte la Centrul Național Anticorupție și să se autodenunțe, pentru că va obține o pedeapsă mai blândă făcând o recunoaștere din suflet că a furat Moldova. Pe Leancă nu-l privește acum ce a făcut Filat și nu-l interesează soarta acestuia din urmă sau conflictul personal pe care-l are cu Ioniță. Pentru Leancă contează acum informațiile dezvăluite, despre hoțiile și prostiile făcute prin intermediul fostei bănci a statului, unde Filat se jura că nu are treabă.

Acum vedem că, după acele interceptări rușinoase cu Filat și subalternii, apar noi informații prin care se confirmă coruptibilitatea fostului premier, pe care-l deplângeam când a fost demis, crezând că e om cinstit. Prin comunicatul de azi, „înduioșător”, Filat declară că nu are treabă cu firma nepotului său, nici politic și nici juridic. Asta deși toate probele arată afinitatea, transferuri din BEM către firma nepotului, prin diferite firme offshore mânuite de „liderul” politic. În aceeași ordine, Filat spune că au mai fost încercări de învinuire a sa și a trecut peste ele cu bine, dar nu amintește că ultima oară când a fost acuzat a zburat din Guvern definitiv, irevocabil și cu ștampilă de la CEDO. Cum să ieși acum și să spui că nu ești afin cu tânărul milionar, că nu ai treabă cu el și cu acea firmă, mai ales după ce a fost dat publicității extrasul de la Camera Înregistrării de Stat? Cât de penibil trebuie să fii să susții așa ceva? E greu de imaginat la ce nivel de penibilitate a ajuns Vlad Filat, mânat de dorința de a mulge cât mai mult din instituțiile statului.

Un lucru deloc frumos, care la fel nu-i va plăcea lui Iurie Leancă, vice-președinte al PLDM, este utilizarea termenului de „sculă” atunci când este învinuit un om care, deși se spune că nu este membru PLDM, a ținut piept multor campanii electorale și multor acuzații îndreptate împotriva formațiunii. Scula Ioniță, cum îi spune Filat, este omul care a ridicat mâna la multe prostii făcute la comanda directă a lui Filat. Numai că, după atâtea lucruri câte a făcut Ioniță, nu cred că se merita să fie numit chiar „scula” unui afacerist, milionar și el prin zonele offshore. Închipuiți-vă acum cum ar fi dacă noile membre ale PLDM, Gherman și Sandu,  ar opera cu noțiunea de „sculă” în adresa unui coleg de partid, Guvern sau Parlament. Tot închipuiți-vă cum au înțeles doamnele din PLDM faptul că un coleg de al lor a ajuns să fie numit organ sexual de către președintele PLDM. Câtă bădărănie din partea lui Filat… Lui Leancă nu-i place, la sigur, mai ales că el tot este considerat acum o „sculă” a cuiva, după cum încearcă să ne spună Filat. De fapt, câte scule sunt în PLDM?

Cu această ocazie, fac și un apel către toți simpatizanții și membrii PLDM să deschidă ochii și să-l susțină pe Iurie Leancă în continuare, chiar dacă este învinuit mișelește, pe la spate, de Vlad Filat. Aveți încredere în Iurie Leancă și rugați-vă să nu părăsească PLDM-ul, pentru că e ultima voastră șansă să vă lăudați încă patru ani că sunteți la putere, alături de o guvernare democrată, nu comunistă, așa cum vrea Filat și Streleț! Să știți că PLDM merge #Înainte doar cu Leancă, iar cu Filat merge în #urmă, spre totalitarism, numai că de data aceasta spre unul hoțesc, deschis și împotriva statului în care locuiți.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii