Cea mai bună apărare e atacul! “Cîrtițele” fraudei iesă la iveală!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Șobolanii părăsăsec primi corabia naufragiată! O știm cu toții din povestirile despre pirați. E un principiu,care poate fi aplicat și la situația cu banii delapidați de la cele trei bănci. În momentul în care justiția nu avea un suspect bine conturat și nu avea de unde porni la drum, era liniște și pace. Nu eram bombardați cu eroi, deveniți peste noapte. Nu eram inundați de tot felul de declarații, care mai de care, exclusive și fantastice. Era o liniște, iar prin culise alergau din colo în coace șobolanii.

După condamnarea lui Filat și reținerea lui Șor, se pare, că mai mulți s-au simțit că se apropie leațul și de gîtul lor. Condamnarea și arestarea acestor două persoane parcă a dat startul celor implicați în frauda secolului spre microfoane și camere de filmat. E o competiție, cine va aduce primul adevărul către națiune. Doar că în cazul fiecăruia din acești martiri ai adevărului, adevărul este cam unilateral și cam subiectiv.

Adevărul veritabil apare abia acum. E caracteristic și pentru situața lui Gofman. A ridicat niște valuri prin presă, cu declarații cu chip încruntat și plin de aere triumfaliste, ca în final, să aflăm că ieșirea acestuia este doar un truc pentru a sustrage atenția (sau asigura un alibi) de la unii actori implicați în jaf.

Legăturile fratelui lui Mihai Gofman cu BEM. A fost consilierul lui Grigore Gacichevici, scrie Publika.md

Portalulinformează că Fratele fostului angajat al CNA Mihail Gofman, care a făcut mai multe dezvăluiri despre fraudele bancare, a ocupat funcții de răspundere la Banca de Economii.

Alexei Gofman ar fi avut legătură cu eliberarea creditelor în perioada în care la BEM au avut loc cele mai mari furturi. Despre acest lucru scrie portalul deschide.md

Fostul şef adjunct al Serviciului de combatere a spălărilor de bani de la CNA Mihail Gofman a vorbit, săptămâna trecută, la un post TV despre cum au fost scoși banii de la BEM.

După aceste declarații, ziariștii au elucidat faptul că, din 2008, responsabil de creditarea și administrarea cauțiunilor la Banca de Economii a fost fratele lui Mihail Gofman.

Iar în 2011, Alexei Gofman a fost numit consilierul președintelui BEM. El a ajuns în această funcţie în perioada în care instituţia era condusă de Grigore Gacichevici, care se află în arest în cadrul dosarului fraudelor bancare.

După declarațiile făcute în presă, Mihail Gofman a fost chemat la audieri la procuratură, însă nu s-a prezentat.

Deci, e ușor ascrie versuri, când nimic nu ai a spune. Înșirînd cuvinte goale… Gofman nici nu va trece pe la procuratură iar aducerea silită o va transforma într-un show mediatic. Pentru că cu cît mai multă atenție va atrage asupra sa – cu atît mai în siguranță se va simți fratele său.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole