CE VREA GODEA

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

sau PEREAT MUNDUS ET FIAT JUSTICIA

Am urmărit briefingul susţinut de deputatul neafiliat Mihai Godea, care a declarat că nu va participa la alegerile preşedintelui.

Am încercat să depistez în discursul său argumente în favoarea deciziei sale, altele decât frustrarea „votului irelevant”. N-am reuşit.

În schimb, aş vrea să-i sugerez câteva întrebări, la care ar trebui să răspundă, înainte de a lua decizia finală.

  1. Este evident, că în condiţiile actuale orice alegere a şefului statului este preferabilă nealegerii şi, implicit, perpetuării haosului din RM?
  2. Este adevărat că, indiferent de „tertipurile” invocate (aici îi dau perfectă dreptate), nu există altă cale de a reveni în cadrul constituţional şi legal, decât prin procedura de alegeri, care ulterior va fi validată sau nu de CC? Şi că această decizie va trebui respectată?
  3. Este logic, că orice modificări în Constituţie şi în legislaţie referitor la alegerea preşedintelui (inclusiv proiectul propus) sunt mai probabile după o eventuală alegere de mâine (dar nu înaintea, sau chiar în cazul nealegerii)?

Nu-l atac „din interese meschine” pe politicianul şi justiţiarul Godea.

Interesul meu e de altă natură.

Eu cred, că avem în politică prea mulţi luptători pentru „adevărul istoric”, iar mai recent şi pentru „justiţie”.

Eu vreau mai mulţi politicieni pur şi simplu raţionali.

Chiar să piară lumea?! Aşa cum este ea, imperfectă?

Comentarii