Ce visează noaptea asta candidaţii la funcţia de primar de Chişinău???

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După ce am aflat rezultatele Exit-Poll-ului, cel în care nu prea am încredere deoarece nu şi-a recăpătat-o după 28 noiembrie 2010, m-am gîndit ce vor visa (dacă vor dormi) sau ce visează chiar şi cu ochii deschişi (dacă nu dorm noaptea asta) candidaţii la funcţia de primar în Chişinău. E şi normal că vor fi pierdanţi. Azi mai mulţi ca ieri, mult mai mulţi. De fapt va fi un cîştigător. Unul singur. Toţi candidaţii vor visa însă una şi aceiaşi.

Toţi candidaţii vor visa marja de eroare. Absolut toţi.

Dorin Chirtoacă va visa faptul că sondajele de opinie au ajuns în Republica Moldova la o perfecţiune absolută, iar marjă de eroare nu există în genere în acest caz.

Igor Dodon va visa din contra, că nu avem instituţii de sondare şi sondaje credibile în Republica Moldova. Că vom ajunge totuşi în cel de-al doilea tur, unde el să arate încă odată ce poate el şi PCRM. Şi ce va face Dorin „Geoană” Chirtoacă, fără studenţi care vor fi în număr mai mic la alegerile din 19 iunie.

Valentia Buliga – că cele 2,3% primite la Exit-Poll nu vor constitui anume acea marjă de eroare care să aducă turul doi în Chişinău.

Şi Mihai Godea cu siguranţă va visa la „marjă”, dar din păcate nu putem şti dacă acest vis va fi plăcut sau nu pentru el. Un procent e un nimic, dar poate fi în favoare sau defavoare celui de-al doilea tur şi celor cîteva milioane cheltuite pentru el. Nu ştim însă cu siguranţă care a fost scopul acestuia sau al „păpuşarului”, dacă Godea este opera scenică al acestiua, şi astfel nu le putem şti nici bucuria sau scîrba.

Acum întrebarea este doar „a fi sau a nu fi turului doi în capitală”. Iar în al doilea tur, dacă el va fi, nu se mai poate prezice nimic. Ba mai mult, ştiind posibilităţile PCRM în materie de PR-negativ şi tradiţia cîştigării din turul doi a candidatului mai puţin cotat în primul tur (Chirtoacă vs Iordan în 2007 şi Lucinschi vs Snegur în 1996), Dodon poate avea chiar mai multe şanse decît Chirtoacă. Şi totuşi întrebarea rămîne deschisă…

Comentarii