Ce urmărește PLDM printr-un „nou” acord ?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După cum era și de așteptat, Valeriu Streleț a anunțat că Vlad Filat nu va demisiona.  Totodată se adresează liderilor PL și PDM ca fiind încă parteneri de Alianță (cu toate că pe data de 13 februarie, Filat anunța părăsirea AIE), să accepte condițiile impuse de ei, și în acest fel să fie semnat un  nou Acord al AIE. Dar în condițiile în care PLDM nu acceptă demisionarea prim-ministrului, nu renunță la MAI, Serviciu Vamal, Serviciul Fiscal, Curtea de Conturi… eu de exemplu nu înțeleg despre ce acord nou poate fi vorba ?

Sau Filat vrea un așa numit nou Acord nu pentru a ceda ceva, nu pentru a avea o guvernare mai transparentă, nu pentru a depolitiza instituțiile de drept, dar pentru a mai obține noi pîrghii. Dacă au pierdut CCCEC, acum verzii se gîndesc ca printr-un nou acord să înverzească CNA și Procuratura Generală, care le dă mari bătăi de cap miniștrilor și funcționarilor corupți. Filat mai are nevoie de CNA și PG pentru a nu fi tras la răspundere în cazul interceptărilor telefonice, unde-i clar că a fost exces de putere și depășirea atribuțiilor de serviciu:

Filat îl impune pe Vicol să l preseze cu amenzile de Constantinov

Eu nu pot decît să-l încurajez pe domnul Filat să demisioneze ! Iar ce ține de alegeri anticipate, să nu-și facă griji, dacă va fi cinstit cu foștii să-i parteneri, Lupu și Ghimpu, atunci pot spune că Republica Moldova mai are o șansă.

P.S.
Curaj domnilor, curaj !

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole