Ce loc va lua trompetistul Plahotniuc pe listele PD?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Săptămâna trecută Vlad Plahotniuc a ținut „un recital” în fața „admiratorilor” adunați în Scuarul Catedralei. Acesta a fost „apreciat”, iar presa a avut grijă să distribuie acel video cu „momente inedite”.

Se știe că, în Moldova nimeni nu cântă la trompetă în zadar. Mulți spun că Plahotniuc a făcut-o de dragul imaginii, un fel de revenire săltătoare în politica moldovenească, însă probabil e altceva la mijloc. Eu cred că de fapt Plahotniuc a dat tonul unui dans care va fi jucat toamna aceasta de unii politicieni din Partidul Democrat. Totodată, Plahotniuc a participat prin cântarea sa și la Concursul lansat de partidul său cu privire la selectarea candidaților care vor fi incluși pe lista electorală.

După o așa „prezentare” și „încântare” a publicului, pe neașteptat și cu întreruperea programului, ce loc va lua concurentul Plahotniuc pe listele PD? Oare chiar se va face un concurs de selectare a candidaților? Ordinea de includere în listă cine o stabilește? Este tragere sorți sau primii cinci intră din „oficiu”, în baza numerelor artistice excelente? După trompetă vine și un concurs de frumusețe sau cum PD va include destinse doamne în lista sa? La ce vom asista în continuare și ce număr artistic va ține Marian Lupu? Întrebări, întrebări, întrebări… la care vor fi răspunsuri în această toamnă.

Chiar dacă până acum s-a făcut impresia că e liniște și pace în PD, eu cred că totuși într-o zi, mai aproape de alegeri, vor reapărea acele focare interne care se vor începe a mânca între ele. Aceasta nici nu se poate evita, pentru că toți vor la putere, să mănânce o bucățică de pâine neagră și icre roșii din contul statului, din contul beneficiarilor. Din acest motiv, lista electorală a PD ar putea fi completată deja în baza altor criterii, în afara concursurilor de frumusețe și artistice. Dacă să ne amintim, în 2010 tot ne-am trezit cu lista modificată, iar despre modificările ce au fost operate am fost anunțați cu ceva timp înainte de Sergiu Mocanu, un fost slujbaș la Curtea Domnească a lui Voronin, cunoscător a celor ce se întâmplă prin ogrăzile politice și prin pădurile din țară.

PS. Nu uitați, alegerile sunt pe data de 30 noiembrie 2014 :) mai aveți timp să vă gândiți dacă vă duceți sau nu la vot!

Foto: moldova.org

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii