Ce iese din mâță*, șoareci mănâncă…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Scriam acum doi ani şi ceva, despre necesitatea lui Dodon de a rămâne în Partidul Comuniştilor şi a-l suporta pe Voronin, altfel va pieri (politic) precum fugarii Tarlev, Ţurcan, Stepaniuc şi alţii. Dar n-a fost să fie. Iniţiatorul “Soluţiei” naţionale, mi-a ignorat sfaturile, a părăsit rîndurile comuniste şi s-a transformat într-un socialist înverşunat.

Deşi la începuturile sale socialiste, acesta (Dodon) s-a arătat un critic acerb al fostelor sale “valori” comuniste, în câţiva ani respectivul a revenit la parametrii săi politici. Căci, oricât ar fugi de rădăcinile sale blestemate (comuniste), acestea îl vor urmări perpetuu, sau altfel spus – zicala din titlu – ce iese din mâţă, şoareci prinde.

Prin urmare, Dodon s-a convins că nu are şanse de izbândă doar cu banii moscoviţi şi cu matroana Greceanâi alături. Este nevoie de mult mai mult. Iar cum europenii nu oferă sprijin unor asemenea brute, socialiştii se aliază şi cu naiba (PCRM), doar ca să fie prezenţi pe arena politică.

Aşadar, ultimul eveniment (ilegal) ce i-a unit pe socialişti şi comunişti, a fost referendumul din Găgăuzia. Din păcate, speculaţiile acestora pe dreptul unor separatişti la autodeterminare, nu fac altceva decât să destabilizeze situaţia din ţară. Şi o fac cu bună ştiinţă, mai ales că este deja arhicunoscut sloganul comuniştilor şi socialiştilor – cu cât mai rău, cu atât mai bine.

Nu trebuie de neglijat nici instigările din ianuarie curent în centrul Comratului, când sute de aşa-zişi simpatizanţi ai socialiştilor şi comuniştilor au urlat aderarea la Uniunea Vamală.

În plus, Dodon nu se mulţumeşte doar cu instigarea găgăuzilor. Acesta îşi doreşte referendumuri în toate raioanele. Deja a afirmat că Bălţi-ul şi Drochia au reacţionat la tâmpitul său apel.

Din fericire, există deja sesizări ale unor deputaţi privind ridicarea imunităţii deputatului rebel Dodon. Sper că Procuratura Generală va da curs acestei sesizări, iar asemenea indivizi, care luptă în detrimentul majorităţii cetăţenilor şi al parcursului european al ţării să fie băgaţi la locul binemeritat.

Într-un final, mă-ntreb – oare la alegerile din toamnă, Dodon şi comuniştii vor candida ca părţi componente ale aceluiaşi bloc electoral?

Căci altfel nu au şanse…

 * În mod normal aş fi scris pisică, dar când e vorba de aşa indivizi…

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole