Ce face Maia Sandu?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu este pentru prima dată când Maia Sandu își dă mai multă importanță decât Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale. Necătând că este în detrimentul cetățenilor, Maia urmează strict șablonului dat de polit-tehnologi, cu excepția pro-europenismului, care rămâne a fi doar la nivel declarativ. Or, alianța cu comuniștii și Usatîi scoate în evidență anume acest fapt.

Ca de obicei, încercând să se bage în seamă, ca și-n cazul tichetelor de masă (vezi aici), așa numită salvatoare de opoziție (în alianță cu Voronin și Usatîi), drept răspuns la raportul pozitiv al Fondului Monetar Internațional în ceea ce privește situația din Republica Moldova (vezi aici), a scris câteva rânduri pe facebook:

Totuși, prin aceste rânduri jignitoare, Maia a dat de înțeles că pricepe ceva în cifre, însă, din păcate pentru cetățeni, doar în cifrele care țin de raiting. Și aici, ca să faceți o diferența și să concluzionați referitor la calibrul politicienilor de guvernare și opoziție, aș dori să reamintesc ce a spus Filip încă la începutul mandatului său de prim-ministru:

” Am venit să lucrez, și nu să fac exerciții de PR în fața jurnaliștilor sau prin diferite studiouri pentru a-mi asigura reitingul cât mai mare”.  Simțiți diferența?

Maia a uitat deja că a candidat pe listele PLDM (de guvernare atunci) și apoi a fost ministru? Nu prea văd să se mai laude ultimul timp cu mega reformele pe care le-a făcut, pentru că știe că a gafat, și preferă să nu joace în detrimentul său pomenind despre acea perioadă.

Întorcându-mă la tema inițială, vă reamintiți scrisoarea Maiei către FMI? Multe știri s-au făcut atunci. Iată una din ele , în care Maia atenționează că suportul financiar ar putea fi furat. Și mi-i foarte interesant, Maia o spune în cunoștință de cauză? – La ce altceva să mă gândesc avându-l deja pe Filat, fostul șef al Maiei, condamnat pentru acoperire politică a furtului miliardului și a Laundromatului. FMI-ul însă, ca și Banca Mondială, nu sunt organizații controlate de Țopa sau Soros, și n-au atras atenție cuvintelor Maiei. Astfel, astăzi avem un acord cu FMI, putem spune cert că am depășit criza de la începutul anului 2016. Cu alte cuvinte, FMI și Banca Mondială au scuipat în adresa Maiei Sandu.

P.S.  În speranța că aceste rânduri au să ajungă până la domnia sa:
1. Maia Sandu! Cum puteți acuza de lipsă de integritate FMI și Banca Mondială, mai aproape, oponenții politici, când PAS a fost finanțat de oamenii lui ȘOR în campania prezidențială?
2. Unde sunt rezultatele testelor de integritate a membrilor PAS pe care le-ați promis oamenilor aflându-vă în scena lui Năstase din PMAN?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii