Cazul Ponta este o lectie si pentru Vlad Filat

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Gata, numaratoarea oficiala a ajuns la capat, iar rezultatul este oficial zdrobitor pentru Victor Ponta.

Voci din PSD apun ca aroganta, ingimfarea si oportunismul lui Victor Ponta, precum si crearea grupurilor de interese, din care fac parte persoane dubioase si corupte, au dat rezultatul devastator de duminica duminica trecuta.

Ponta a fost avertizat de Ion Iliescu ca orgoliul sau si a celor din jurul sau nu este nimic altceva decat un monstru, si vor plati daca PSD pierde. Au pierdut, iar Iliescu cere convocarea Congresului PSD. E clar, se vrea capul lui Ponta, Dragnea, Firea si Sova, al candidatului si capetele celor care s-au ocupat de campanie.

In Republica Moldova avem un politician asemanator lui Ponta, doar ca „Al nostru” este afiliat PPE, nu Internationalei Socialiste. Politicianul moldovean cu probleme este Vlad Filat, cel mai orgolios si ingimfat om pe care l-am cunocut personal in politica moldoveneasca. Are aceleasi trasaturi cu ale lui Victor Ponta, – a organizat si el mai multe grupuri de interese si a fost demis pentru ca nu a vrut sa renunte la Balitchi si la alti corupti pusi pe scaunele moi din institutiile de stat. Filat si-a tinut nasul pe sus pana in ultima clipa, evident avand un interes financiar. A ales cu greu sa accepte pierderea, dar, pana la urma, cei cu mainele pe bani, prietenii si slujitorii lui, au ramas in functii, pana acum.

Banii se invirt in institutiile punlice, atat in Romania cat si in Moldova. Nu este necesar sa fii la putere ca sa furi, e suficient sa ai influenta si cu ce santaja. Ponta si Filat au inteles aceste lucruri dupa ce fiecare dintre ei au fost infranti. Unica diferenta de acum este ca unul inca este premier, iar altul a fot demis pentru careva fapte de coruptie. Unul si altul ai aceeasi soarta, – demisi din functia de premier, apoi demisi si din fruntea Partidului.

Ponta va zbura la urmatorul congres, iar Filat trebuie sa zboare in ziua de 8 decembrie, cand cred ca va fi urmatorul congres al PLDM. Filat se fereste acum sa spuna cate mandate va avea partidul sau, insa este clar ca nu va lua mai mult decat a luat dupa revolta din 2009. Dupa alegeri Filat va da vina pe altii ca a pierdut, nu va avea puterea launtrica sa recunoasca ca el este piedica PLDM, o piedica orgolioasa.

Pana la alegeri nu a ramas mult. Soarta lui Ponta o cunoastem, a ramas sa fie pecetluita si soarta lui Filat, la fel de dur si pe termen lung.

Imaginea de mai jos nu e doar despre Ponta, este si despre Vlad Filat.

IMG_0328.JPG

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii