Către poporul și autoritățile Ținutului Secuiesc

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Din numele Mișcării Naționale ”Voievod”, vreau să felicit tot Ținutul Secuiesc și toți secuii cu ocazia Zilei Libertății Secuilor, dar și pentru curajul de-ași cere drepturile de la autoritățile de la București. Felicitări poporului milenar Secuiesc de la moldovenii din Moldova.
Secuii au dreptul la libera exprimare și la libertate. Secolul XXI, este un secol al respectului între popoare și națiuni. Este o gravă încălcare a autorităților de la București că nu le oferă posibilitatea de a-și hotărî singuri soarta secuilor. Secuii, ca și oricare alt popor, națiune, grup etnic își au dreptul la autodeterminare. Republica Moldova este un stat care respectă normele dreptului internațional și căruia îi pasă de cetățenii săi, astfel autoritățile de la Chișinău au oferit autonomie poporului găgăuz, un popor mic dar demn. Păcat că autoritățile de la București care promovează unirea pe teritoriul Republicii Moldova și își propun lichidarea unui stat, încalcă drepturile și secuilor la autodeterminare. Cum ar reacționa Bucureștiul dacă consiliile locale secuiești ar semna declarații de unire cu Ungaria?
Noi, popoarele și națiunile milenare am supraviețuit istoriei și vom supraviețui numai datorită luptei pentru drepturile și dorința de liberate. Bucureștiul trebuie să ofere autonomie Transilvaniei și Ținutului Secuiesc, așa cum a facut-o Republica Moldova. Ca stat membru al UE, România riscă să fie învinuită de nerespectarea valorilor Europene și de încălcarea dreptului internațional.
Multă baftă poporului secuiesc, dârzenie și putere pentru protejarea neamului și pământului său!

Cu stimă și respect,
Președintele Mișcării Naționale de Luptă
”Voievod”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole