Către hoții care au furat BEM: Rog să donați pentru participarea Moldovei la expoziția din Milano

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Rusine mare peste Moldova. Chiar daca pregatirile sunt in toi, iar spatiul expozitional al Moldovei este aproape gata la Milano, aflam de la ministrul Arapu ca Moldova nu va mai participa la expozitia anuntata din lipsa de fonduri. Ministrul spune ca nu are de unde identifica sursele financiare, motiv pentru care este gata sa decida neparticiparea la cea mai importanta expozitie internationala de promovare in randul tarilor europene.

Pe aceasta cale, rog toti hotii care au luat banii de la BEM, sa doneze banii necesari participarii la expozitie. Rog si pe Dl Filat sa contribuie, pentru ca tare-i mai place sa patroneze evenimente de talie internationala, cum este si Gustarul. La sigur i-au mai ramas ceva bani. Nu cred ca i-a cheltuit chiar pe toti.

Este prea de tot ca banii din fondul de rezerva sa ajunga in offShor, iar noi sa nu putem acoperi cheltuielile statului. Am ajuns de râsul lumii. Vom avea stand in mijlocului expozitiei, insa pe el va fi pusa tablita „Închis”. Nu stiu la ce se gandesc guvernantii, insa lovitura in imaginea tarii noastre este prea grea. Deja nici nu vreau sa ma gandesc ce vor spune europenii cand vor merge pe langa spatiul nostru expozitional si vor vedea ca suntem atat de saraci si furați, ca nici nu ajunge bani sa tinem acolo trei oameni si un ansamblu popular. Daca azi nu putem achita participarea, care nu este o suma mare, atunci ce putem spune despre alte obligatii ale statului?

Participarea la expozitie este un lucru foarte important pentru noi, cetatenii, precum si pentru sfera de afaceri. Prezenta standului nostru urma sa spuna europenilor ca existam, ca suntem un tara mica din mijlocul continentului european. Milano este sansa noastra sa ne afirmam in UE, anume acolo unde vrem sa ajungem si spre unde vrem sa reorientam exportul de produse alimentare, si nu doar. Cum sa mai afle investitorul despre noi daca nu-i deschidem acolo o portita mica sa-i aratam tara noastra? De ce in alte parti participam, iar aici, in mijlocul poporului european, nu participam? O fi doar problema de bani, ori mai este si o masura politica de ascundere a Moldovei?

Este nevoie urgent de cautat solutii si de participat la expozitie. Poate chiar sa se duca cineva la usile celor care au furat banca Statului, sa ceara cateva milioane. Ei au de unde si nu ar trebuie sa se impotriveasca, pentru ca e promovarea tarii unde ei s-au imbogatit. Macar la expozitie vor afla cu totii unde se face banul usor, prin institutii bancare.

E de plâns, nu de glumit!

Comentarii