Câteva întrebări în adresa Europarlamentarul Siegfried Mureșan!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Bună, domnule Siegfried Mureșan.
Cu tot respectul pentru dumneavoastră și pentru tot ce încercați să faceți pentru țara mea, Republica Moldova, dar în timpul ultimei emisiuni la care ați participat, răspunzînd la întrebările Elenei Robu, mi-au apărut mai multe semne de întrebare…

De aceea le voi lua pe rînd în conformitate cu răspunsurile pe care le-ați dat doamnei Elena Robu.

1. Ați declarat că societatea civilă, ca un organism credibil și obiectiv, trebuie să evalueze combaterea corupției ca un succes în Republica Moldova.
Întrebarea:
Cum poate o societate civilă să fie credibilă odată ce membrii acesteia, susțin sau chiar sunt membri partidelor de opoziție precum PAS și PPDA? Oare această societate ne reprezintă interesele noastre sau interesele celor 2 partide menționate mai sus?

2. Ați vorbit și despre un proiect-pilot de 3 milioane euro pentru susținerea ONG-urilor din Moldova, care vin cu informații la UE și care ar fi trebuit remunerate.
Întrebarea:
Dacă la momentul dat sunt ONG-uri deja finanțate de catre UE, care sunt acelea, deoarece peste 20 de ONG-uri din Moldova și-au arătat susținerea și apartenența politică în timpul protestelor comune cu PAS, PPDA, dar și cu partidele pro-ruse conduse de doi criminali Usatîi și Petrenco?

3. Ați declarat că acordarea celor 100 milioane ține de îndeplinirea unor obiective: combaterea corupției, securitatea sistemului bancar.
Întrebari:
Cum poate să fie în Moldova o justiție selectivă, dacă au fost reținuți miniștri și viceminiștri din Guvernul Filip, da chiar și primari ai PDM-ului?
Și cum comentați faptul că Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că sistemul bancar din Republica Moldova s-a înscris pe o direcţie bună, odată cu derularea proiectului de colaborare avut cu Banca Naţională a României (BNR) şi Banca Centrală a Olandei? Oare acest lucru nu vorbește despre îmbunătățirea sistemului bancar din țară?

4. Ați declarat că deciziile pe care le ia Parlamentul European sunt pur politice.
Întrebarea:
În ce mod a influențat asupra dumneavoastră cele discutate cu reprezentanții PAS și PPDA, odată ce ei nu mai reprezintă nici în Moldova deja o sursă credibilă după ce s-au comprmis în nenumărate rînduri, ei fiind cei care anul trecut au cerut schimbarea sistemului electoral în timpul protestelor din PMAN, iar acum organizează mini-proteste cerînd stoparea acestui proiect de lege?

5. Ați mai declarat că vă informați din mai multe surse veridice atît din Moldova cît și din extern, ce ține de Republica Moldova.
Întrebarea:
Care sunt acele surse din Republica Moldova din care vă informați?

Cu tot respectul față de dumneavoastră, dar presupun că ați căzut pradă manipulării a celor care își doresc ca acest guvern să cadă, chiar și cu prețul bunăstării țarii, dar și a cetățenilor, cerînd în prima fază celor de la FMI să nu fie semnat un acord de finanțare cu Moldova, iar acum cerînd UE să nu acorde această susținere financiară de 100 milioane. Da, sunt de acord că orice finanțare trebuie să fie condiționată, dar nu pot întelege cum puteți să susțineți persoane ca Maia Sandu, într-un mod direct sau mai puțin direct, chiar dacă a fost la conducerea acelui guvern care a furat miliarde din sistemul bancar, dar cel mai grav și banii acordați Republicii Moldova în perioada 2007-2014 și aceasta este reprezentat și în raportul Curții Europene de Conturi?

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole