Cât de religioasă e Moldova?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

„Dă-ne nouă astăzi, pâinea cea de toate zilele”

Într-un stat, conducerea trebuie să aibă grijă de cetățenii ei, iar de credincioși trebuie să aibă grijă Dumnezeu. Conceptele sunt asemănătoare, așa încât persoana care se roagă nu prea face diferența, atâta timp cât i se răspunde la rugăciune.

Din 2005 până în 2012, moldovenii au devenit cu 5% mai religioși (de la 78% la 83%), conform indicelui internațional referitor la religiozitate și ateism. Şi asta, oricât s-ar spune că ne îndepărtăm de Dumnezeu, mai ales cu aprobarea legii nediscriminării.

Din 2005 până în 2012, numărul nou-născuților s-a mărit cu peste 2.000 anual. Asta înseamnă cu 2.000 de botezuri mai mult în fiecare an și cu 2.000 de nunți anual, mai ales că această creștere se datorează maturizării generațiilor de la sfârșitul anilor ’80. Deci, putem înțelege de ce suntem mai înrădăcinați în religia noastră. Pentru că ea e mână în mână cu tradițiile noastre.

Cele mai ateiste țări

În topul celor mai ateiste țări intră China, Japonia, Coreea de Sud, Franța, Cehia, Austria, Germania sau Australia, iar celelalte țări europene nu sunt departe de acest top. Dacă raportăm indexul religiozității la venitul populației, concluzia e că cu cât o țară e mai religioasă, cu atât e mai săracă. Adică, cu cât oamenii trăiesc mai bine, uită de Dumnezeu. Atunci când statul are grijă de cetățeni, Dumnezeu devine mai puţin necesar, pentru că mediul în care persoanele trăiesc este mai real decât raiul promis.

În topul celor mai religioase țări sunt: Ghana, Nigeria, Macedonia, România, Moldova, Irak sau Kenya.

Continuare pe Bloguvern.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii