Cât de ipocrit poate fi Andrei Năstase!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
andrei nastase, vlad plahotniuc, platforma da, partidul democrat, integrare europeana, alegeri 2018

Campania electorală nici n-a început, dar alianțele post-electorale sunt aproape gata! Andrei Năstase: „Orice colaborare cu partidul lui Plahotniuc este exclusă din start. Acum şi pe viitor. Şi sper că şi în partidul condus de Maia Sandu se gândeşte la fel”. (Mesaj postat pe facebook, azi 26 februarie).

Așadar liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), fără să știe dacă formațiunea politică condusă de el va trece pragul electoral la alegerile parlamentare din acest an, declară franc că PPDA exclude orice cooperare cu Partidul Democrat din Moldova (PDM). Cât de ipocrit poate fi Andrei Năstase în contextul în care cu PSRM și PN, două partide proruse, a cooperat deja! Cu alte cuvinte, Năstase nu s-a rușinat să se alieze cu Dodon și Usatîi în 2016, cînd era gata să pună bastista pe țambal privitor la vectorul geopolitic al Republicii Moldova, dar cu PDM, un partid proeuropean, el declară ferm că nu se va alia.

Mai mult, liderul PPDA are temeri că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) condus de Maia Sandu ar putea face o alianță de guvernare cu Vlad Plahotniuc. În acest sens, Năstase speră că cei de la PAS gândesc la fel ca el. Or, mesajul lui denotă că relația cu Maia Sandu nu se basează pe încredere reciprocă. Oarecum Năstase se teme că PAS ar putea renuța la PPDA și ar putea coaliza cu PDM în 2019.

În final presupunem că, dacă Platforma DA va accede în viitorul Parlament, va face alianță cu Partidul Nostru. Cred că Andrei Năstase și Renato Usatîi s-ar înțelege ca frații. Vor construi un zid pe Prut, vor transforma Ambasada SUA de la Chișinău într-un karaoke și împreună vor ferici poporul, în fiecare seara la Jurnal TV.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii